Emotionele boodschap van Nederland, Duitsland, Turkije en Amerika na aanslag in Nice

Emotionele boodschap van Nederland, Duitsland, Turkije en Amerika na aanslag in Nice

De Turkse premier Binali Yildirim veroordeelde de aanslag in Nice met harde bewoordingen. Via twitter werd er vrij snel een reactie gedeeld om de Fransen te steunen:

Turkije: Dit is een aanslag op de mensheid
‘Dit is een aanslag op de mensheid. Niemand weet wanneer en waar er weer een terroristische aanslag zal plaatsvinden.’ De Turkse premier veroordeelde deze aanslag in felle bewoordingen. ‘Wij delen het verdriet van het Frans volk. We willen ook onze medeleven tonen aan de slachtoffers en hun familie’s. Hopelijk herstellen alle gewonden zo spoedig mogelijk.’

Obama: Afschuwelijke terroristische aanval
Obama bood meteen hulp aan de Fransen en veroordeelde de aanslag in krachtige woorden en sprak van een afschuwelijke terroristische aanval.’ Bondskanselier Merkel van Duitsland reageerde ook vrij snel: ‘Duitsland staat in de strijd tegen het terrorisme zij aan zij met Frankrijk. En ik ben er zeer van overtuigd dat wij, ondanks alle moeilijkheden, deze strijd zullen winnen”.


Rutte: Frankrijk weer hard getroffen
Rutte reageerde ook met zeer krachtige woorden: ”Het is afschuwelijk om te zien dat wederom vele tientallen mensen, onschuldige burgers, zijn getroffen door een dodelijke aanslag. Na de gruwelijke aanslagen van vorig jaar in Parijs wordt Frankrijk nu weer hard getroffen. Onze gedachten zijn op dit moment bij de slachtoffers, de nabestaanden en bij het Franse volk en haar leiders, die wederom zwaar op de proef worden gesteld.”

Britse premier: Onze gedachten zijn bij alle slachtoffers
De nieuwe Britse premier Theresa May volgde ook vrij snel met: ,,Onze gedachten zijn bij allen die door deze vreselijke gebeurtenis zijn getroffen, op wat een nationaal feest had moeten zijn.”


ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.