Turkije-hater Ebru Umar doodstil na celstraf Turk voor beledigen koning Willem-Alexander

Turkije-hater Ebru Umar doodstil na celstraf Turk voor beledigen koning Willem-Alexander

Columniste Ebru Umar was verdomd stil toen bekend werd dat een Nederlandse Turk celstraf kreeg voor het beledigen van de koning. De man uit Kampen zat al 14 dagen in voorarrest en hoeft de cel niet meer in. 

Ebru Umar zat zelf in Turkije ook vast
Ebru Umar werd zelf in Turkije kort vastgezet in een Turkse cel vanwege het uitschelden en beledigen van de Turkse president Erdogan. Iedereen in Nederland verwachtte eigenlijk ook een reactie via twitter van Ebru Umar om de slachtoffer van de vrijheid van meningsuiting te steunen. In haar situatie was dat namelijk wel het geval. Iedereen vond het te ver gaan, omdat Ebru Umar alleen haar mening verkondigde en daarom werd opgepakt in Turkije. Dit mocht niet gebeuren.


Vrij stil in huize Umar
Maar het was vrij stil in huize Umar en op twitter toen bekend werd dat een belastingbetaler in Nederland zijn mening deelde over de koning en daar een celstraf voor kreeg. Op twee retweets na, kwam Ebru niet met een eigen mening of kritiek op de Nederlandse staat en koning. Umar vond het kennelijk niet nodig of belangrijk genoeg om de vrijheid van de meningsuiting in Nederland te beschermen.

Waarom Ebru en heel Nederland dit wel deden toen ze werd opgepakt in Turkije blijft natuurlijk een raadsel….


Reacties9 comments

Write a comment
 1. Ruud 26 juli, 2016, 17:47

  Ja appeltje aan jouw reactie te zien was je toch al niet van plan te integreren.En nu hanteer je dit weer als excuus kwam je zeker wel goed uit.

 2. Age 26 juli, 2016, 11:33

  Sommigen lijken provocateur,E.U-chanteur,polarisator,megalomaan Erdogan inmiddels al te zien als KALIEF die natuurlijk minimaal op gelijke hoogte staat met mijn!…onze????? >>>verbindende koning<<<

 3. Appel 25 juli, 2016, 23:53

  Haha echt triest….ineens is vrijheidsvanmeninguiting niet meer belangrijk….hoe kan ik dan integreren als er met dubbel maten wordt gemeten!

 4. Age 25 juli, 2016, 17:45

  Tjonge jonge jonge,om onze koning die verbindt te vergelijken met die polariserende megalomane engerd Erdogan geeft al aan dat sommigen het gewoon niet begrijpen. Wat een triestheid zeg.

 5. Ahbarusu 25 juli, 2016, 16:55

  Hahahaha als wij racistisch zijn ben jij dat ook ouwe hypocriet met je “het komt door onvolwassen kleuterig hyprociet
  Mentaliteit van nederlanders.” Wacht zijn wij nederlanders geen apart ras? Och maar turken wel dus? Hahahaha echt helemaal van t padje af, zielig slachtoffertje toch..

 6. ron 25 juli, 2016, 16:12

  Het is wel terecht want een koning is iets anders dan een dictaror

 7. Rico 25 juli, 2016, 15:24

  Ja hoor, daar is ie weer, de racisme kaart. Sylvana is that you?

 8. Rico 25 juli, 2016, 15:23

  Weten mensen ook het verschil in woordkeuze van Umar en deze beste man? Deze uitlatingen hebben niks met een mening te maken, hoewel ik een celstraf ook niet rechtvaardig vind.

 9. Hypo 23 juli, 2016, 16:19

  Een raadsel?.het komt door onvolwassen kleuterig hyprociet
  Mentaliteit van nederlanders.en natuurlijk de racisme gewoonte.
  Een socioloog kan er mischien meer van vertellen.

Only registered users can comment.