Turkije-hater Ebru Umar doodstil na celstraf Turk voor beledigen koning Willem-Alexander

Turkije-hater Ebru Umar doodstil na celstraf Turk voor beledigen koning Willem-Alexander

Columniste Ebru Umar was verdomd stil toen bekend werd dat een Nederlandse Turk celstraf kreeg voor het beledigen van de koning. De man uit Kampen zat al 14 dagen in voorarrest en hoeft de cel niet meer in. 

Ebru Umar zat zelf in Turkije ook vast
Ebru Umar werd zelf in Turkije kort vastgezet in een Turkse cel vanwege het uitschelden en beledigen van de Turkse president Erdogan. Iedereen in Nederland verwachtte eigenlijk ook een reactie via twitter van Ebru Umar om de slachtoffer van de vrijheid van meningsuiting te steunen. In haar situatie was dat namelijk wel het geval. Iedereen vond het te ver gaan, omdat Ebru Umar alleen haar mening verkondigde en daarom werd opgepakt in Turkije. Dit mocht niet gebeuren.


Vrij stil in huize Umar
Maar het was vrij stil in huize Umar en op twitter toen bekend werd dat een belastingbetaler in Nederland zijn mening deelde over de koning en daar een celstraf voor kreeg. Op twee retweets na, kwam Ebru niet met een eigen mening of kritiek op de Nederlandse staat en koning. Umar vond het kennelijk niet nodig of belangrijk genoeg om de vrijheid van de meningsuiting in Nederland te beschermen.

Waarom Ebru en heel Nederland dit wel deden toen ze werd opgepakt in Turkije blijft natuurlijk een raadsel….
9 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights