Turkse Arnhemmers komen bijeen vanwege ‘staatsgreep’ in Turkije

by AMS97531A123 | 16 juli 2016 01:02

Het is voor Turkse Arnhemmers ook spannend nu er mogelijk een staatsgreep plaatsvond in Turkije. Het was het gesprek van de nacht in Arnhem toen bekend werd dat een groep soldaten een ‘staatsgreep’ wilden uitvoeren.

image

Een groep van bekende Turkse Arnhemmers en ondernemers kwamen bijeen bij Shi-La Lounge om de laatste stand van zaken over Turkije te bespreken. Shi-La Lounge eigenaar Alper Bicer, advocaat Ismet Ozkara, jongerenbegeleider Husamettin Yildirim, Ibrahim Aydemir en ondernemer Hasan Ozkara waren druk in gesprek met elkaar. Ook in Arnhem was dit natuurlijk ‘hotnews’.

Veel vragen hadden geen antwoorden en via social media werden live-uitzendingen van Yusuf Oguz (tegenwoordig Rotterdammer) en andere Arnhemmers gevolgd die vanwege vakantie in Turkije waren.


Nadat vrijdagnacht duidelijk werd dat de staatsgreep in Turkije niet breed werd gedragen zorgde dit ook voor opluchting bij de aanwezige Arnhemmers in Shi-La Lounge.

Volgens ondernemer Hasan Ozkara kon dit geen staatsgreep zijn omdat ‘de premier en andere ministers in Turkije vrij rondliepen en met verklaringen kwamen’. ‘Alle zenders kwamen met live-uitzendingen, dit kan toch niet tijdens een staatsgreep als het leger aan de macht komt.’

Tot hoelaat de ‘meeting’ duurde bij Shi-La Lounge is niet bekend.


Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2016/07/16/turkse-arnhemmers-komen-bijeen-vanwege-staatsgreep-in-turkije/