Erdogan als hoeder van de democratie is de schrik van het Westen

Erdogan als hoeder van de democratie is de schrik van het Westen

Het waren de bewogen jaren ’80. Rechts en links stonden lijnrecht tegenover elkaar. Broers werden vijanden. Families werden opgebroken door een strijd der ideologieën.

Koude oorlog had impact op Turkije
De Koude Oorlog had ook zijn impact op de Turkse maatschappij. Totdat de coup ervoor zorgde dat er een eind kwam aan deze broederstrijd. Openlijk uitkomen voor je linkse of rechtse gedachtegoed was er niet meer bij. Deed je dat wel dan stond je leven op het spel. Vele linkse en rechtse idealisten werden in die tijd opgehangen. De status quo moest koste wat het kost hersteld worden. Binnen mijn familie bleef die verdeeldheid na de staatsgreep.

Deniz Gezmis en de Islam
Een aantal neven van me die links georiënteerd waren lieten dat regelmatig blijken. Ik moest niks hebben van hun dogma. Hun ellenlange heldenverhalen over Deniz Gezmis en Che Guevarra werden weggefilterd door mijn brein. Mijn ouders zagen de bekrompenheid in van de twee overtuigingen en lieten me opgroeien met de islam.

Leest het stuk van Haci Tekinerdogan via Joop.nl ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.