‘Erdogan wordt als excuus gebruikt om Turkije kapot te krijgen’

by AMS97531A123 | 18 juli 2016 11:41

Voor veel Nederlanders is het onbegrijpelijk dat Turkije en de Turkse president veel steun krijgen van de NederTurken. Erdogan wordt volgens door blanke media in Nederland stelselmatig als ‘dictator’ neergezet en als we alle artikelen zouden moeten geloven doen ze in Turkije bijna niets goeds. Dat de Turken sinds 40 jaar weer redelijk normaal leven wordt maar even niet gemeld in de meeste artikelen.

Rare denkwijze van Nederlanders
Het bizarre aan Nederlanders is dat ze verwachten dat Erdogan en het Turkse kabinet niet (hard) moeten optreden tegen terreur, staatsvijanden of demonstranten die te gewelddadig zijn in Turkije. Dezelfde Nederlander heeft in Nederland juist geen moeite als de politie tegen donkere medelanders of Marokkanen te veel geweld gebruikt tijdens een aanhouding. Dan is het heel normaal!

De vraag is dus waarom Erdogan dan zoveel kritiek krijgt als hij van alle kanten wordt aangevallen in Turkije (en daarbuiten). Moet hij dan  Turkse president alles loslaten in zijn land zodat terroristen en extreem-linkse groeperingen alles kunnen doen en laten wat ze willen. Het is geen Nederland dat mensen vriendelijk naar het Malieveld gaan om rustig te demonstreren en daarna met de fiets naar huis terug te gaan.


2023 worden geheime documenten geopenbaard
Eerlijk gezegd komt dit ook niet logisch over. De strijd om Turkije letterlijk kapot te krijgen is groter dan ooit, nu alle geheime documenten van 1923 openbaar gemaakt gaan worden in 2023. Is het toeval dat alle anti-Turkije groepen nu opeens meer aandacht willen en in 2016 al hun doelen willen realiseren?

De Turkse minister Suleyman Soylu heeft de VS gisteren tijdens een nieuwsuitzening zelfs beschuldigd van steun aan de misukte staatsgreep: ‘Het is nu echt genoeg, ik was zelf bijna ook dood. De Amerikanen moeten hier nu mee gaan stoppen.’

Jos van der Staak, columnist

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2016/07/18/erdogan-wordt-als-excuus-gebruikt-om-turkije-kapot-te-krijgen/