‘Hoofdredacteur Zaman Nederland heeft een probleem tijdens vrijdaggebed’

‘Hoofdredacteur Zaman Nederland heeft een probleem tijdens vrijdaggebed’

Ingezonden stuk van Fatma Erdal:

De hoofdredacteur van Zaman Nederland doet er persoonlijk alles aan om Turken in Nederland zwart te maken. Haatzaaien blijkt voor hem ook geen onbekende term te zijn. Iedereen die kritisch is over de Gulen-beweging is meteen een Erdogan-fan en wordt hard aangepakt door zijn team van honderden ’twitter-soldaten’. (Foto: screenshot youtube)

Cerit onverstandig bezig
Ondanks dat veel NederTurken de rust willen bewaren in Nederland om mensen niet op te hitsen, lijkt Cerit daar anders over te denken. Hij deelt zijn ‘mening’ maar al te graag via social media zonder na te denken. Hij verlaagt zich zelfs tot het niveau van een puber en gaat enorm tekeer op social media. Hij was ook diegene die bijvoorbeeldvia twitter melding maakte van een prive-gesprek tussen de imam van de Turkse moskee in Dieren en Gulen-aanhanger Ahmet Cobanoglu. Ondanks dat de inhoud van het gesprek niet volledig werd weergegeven vond Cerit het nodig om de imam van een Turkse moskee aan de schandpaal te hangen.


In Nederland bedreigen we elkaar niet
Natuurlijk hoort niemand in Nederland wie dan ook te bedreigen. Ongeacht zijn of haar politieke voorkeur moeten we in Nederland respectvol kunnen omgaan met elkaar. Maar ‘dialoog’ was en is dus ook bij Mehmet Cerit ver te zoeken.

Vrijdaggebed wordt een probleem
Maar als de hoofdredacteur van Zaman Nederland zelf ook olie op het vuur gooit om de boel op te hitsen is hij zeker niet verstandig bezig. Het blijft natuurlijk zijn eigen keuze! Hoe denkt hij in godsnaam dat hij het vrijdaggebed gaat afleggen als hij dagelijks Turken kleineert of anti-Turkije tweets publiceert. Voor veel Turken maakt het dan echt niet uit of je Geert Wilders heet of Mehmet Cerit.

Wie de bal kaatst kan hem dus ook terug verwachten. En dan maakt het niet uit of je hoofdredacteur bent van Zaman Nederland of eigenaar van een shoarmatent. Je moet nu niet gaan jammeren als NederTurken nu ook van alles gaan roepen omdat ze je nu tegen gaan komen in een moskee ergens in Utrecht of Rotterdam.



2 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights