Gelderse Gulen-aanhangers zijn natuurlijk niet allemaal landverraders

Gelderse Gulen-aanhangers zijn natuurlijk niet allemaal landverraders

Sinds de mislukte coup in Turkije is de heksenjacht op Gulen-aanhangers in Turkije groter dan ooit. Ook in Nederland begint het onrustig te worden. Volgens de Turkse president Erdogan zit imam Fethullan Gulen hier achter, terwijl velen ook niet geloven dat een imam/moslim dit uberhaupt kan doen. Er vielen tenslotte honderden doden tijdens deze mislukte staatsgreep. 

Gulen-beweging actief in Gelderland
In Gelderland zijn er ook veel stichtingen die verbonden zijn aan de hizmet-beweging. Met zeer goed opgeleide Neder Turken komen we verschillende ondernemersclubs en andere maatschappelijke verenigingen in Arnhem, Nijmegen en Dieren tegen. Soms heeft de beweging in de ene stad meer leden dan in een van de andere. En nooit is een vereniging van de Gulen-beweging negatief in het nieuws geweest in Gelderland.Niet iedereen is een landverrader
De meeste vrijwilligers bij deze Gulen-bewegingen zijn natuurlijk zeker geen landverraders of Turkije-haters. Ze zijn ook totaal niet te vergelijken met Mehmet Cerit (hoofdredacteur bij Zaman Nederland) die er een hobby van heeft gemaakt om haat te zaaien onder Turkse Nederlanders. En ‘ofcourse’ zijn er ook Gelderse Gulenisten waar je maar beter niet mee kunt appen. Maar het gaat te ver om ze dan allemaal in een keer te bestempelen als ‘Turkse landverrader’.

Stichtingen zijn zeer betrokken
Regelmatig zetten deze ‘Gulenisten’ zich in Gelderland in om de Islam te promoten of om mensen kennis te laten maken met Turkije of verschillende Turkse culturen. Door middel van informatiebijeenkomsten en discussieavonden gingen verschillende mensen ook met elkaar in gesprek over allerlei onderwerpen. Een deel van deze mensen zal natuurlijk niets hebben met Erdogan, maar of dat dan zo erg is, is maar de vraag? In Nederland is ook niet iedereen tevreden met Rutte!

De meeste Gelderse ‘Gulenisten’ kunnen dus niet opeens beschouwd worden als terroristen, terwijl de daarvoor ook behoorden tot de Gulen-beweging.

Ongeacht of Gelderse Turken wel of geen lid zijn van de Gulen-beweging is het verstandig om voorzichtig om te gaan met scherpe uitlatingen via social media. Er is namelijk maar een Turkije, een Turkse vlag en een moederland waar alle Turken zich onder dienen te scharen. Als Gulenisten of anderen hier problemen mee hebben is dat natuurlijk niet sympathiek.

Reacties3 comments

Write a comment
  1. 2018 data pack 2 download} 25 november, 2017, 09:04

    Enjoyed reading through this, very good stuff, thankyou .

  2. stories you play diamonds } 1 november, 2017, 02:11

    This helps. Cheers!

  3. transformersearthwarsgame 31 oktober, 2017, 10:19

    Thank You for this.

Only registered users can comment.