De imam van de moskee in Harderwijk roept op tot actie

De imam van de moskee in Harderwijk roept op tot actie

De imam van de moskee in Harderwijk roept het volgende op.

Sinds de mislukte staatsgreep in Turkije zijn de spanningen hoog opgelopen. Deze spanningen zijn niet alleen in Turkije zelf aan de gang, maar ook zeker voelbaar en leesbaar in Nederland.

Imam spreekt
“Broeders… wij hebben in onze moskee tot op heden nooit onderscheid gemaakt op basis van politieke, etnische en religieuze gronden. En dat gaan we vanaf nu ook niet doen. Voor iedereen die naar onze moskeeën komt om te bidden staan onze deuren wagenwijd open. Wij wijzen iedere vorm van geweld en terreur zonder voorbehoud af. Niemand, maar dan ook echt niemand heeft het recht om de vrede in onze gemeenschap te verstoren.” zo zegt de imam van de moskee in Harderwijk.
Oproep tot aangifte bij de politie
De imam gaat verder met de volgende woorden: “Laten wij aan ieder die terreur en geweld verdedigt, en daarmee aanleiding geeft tot provocaties direct aangeven bij de politie. En laten wij ons nooit wenden tot geweld ” en hij sluit af met de woorden: “Laten wij op dit punt extra waakzaam zijn”.

Imam Turkse moskee roept op tot eenheid en waakzaamheid

De imam van de Turkse moskee in Harderwijk roept op tot eenheid en waakzaamheid. Mensen die terreur en geweld verheerlijken moeten worden aangegeven bij de politie.

Geplaatst door Nieuwsuur op dinsdag 26 juli 2016

 


 


ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.