‘Demonstratie officieel erkende terreurorganisatie PKK wordt gedoogd in Arnhem’

‘Demonstratie officieel erkende terreurorganisatie PKK wordt gedoogd in Arnhem’

Gisteren was het weer een bijzondere dag in Arnhem. Onder zware politiebegeleiding werd een demonstratie gehouden door sympathisanten van de verboden terreurbeweging PKK. Het is namelijk geen arbeiderspartij zoals sommigen steeds beweren.

PKK is verboden in Nederland
De PKK is in Nederland, de EU en de VS gewoon verboden als terreurorganisatie, en mocht desondanks demonstreren in hartje Arnhem. De terreurorganisatie is verantwoordelijk voor meer dan 40.000 doden in Turkije.


Ophef om demonstratie in Arnhem
De demonstratie zorgde weer voor bizarre reacties op social media. Veel Arnhemmers hebben er moeite mee dat terreurbewegingen in Arnhem mogen demonstreren en dat dit gedoogd wordt door de stad.

Vooral het feit dat de leider van de PKK alom werd geprezen met vlaggen en leuzen zorgde voor ophef: ‘Vervloeken van terrneur en vervolgens toestemming verlenen aan dit soort demonstraties getuigt van excessieve hypocrysie bij Gemeente Arnhem’, aldus een reactie via social media.

Ela Oncu verklaarde tegenover Omroep Gelderland, namens de Koerdische gemeenschap in Arnhem’, ”De Koerden vragen aandacht voor de situatie van Abdullah Ă–calan, leider van Koerdische Arbeiders Partij (PKK) Hij zit al jaren vast en sinds enige tijd vernemen ze niets meer van hem. Nu president Erdogan de bezem door allerlei overheidsinstanties haalt in Turkije, zijn de Koerden extra bezorgd over zijn situatie.”


ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.