Gaan Müllenberg en Lacruz Arnhemmer Orhan Delibas inhalen?

Het zijn spannende tijden voor boksend Nederland nu twee belangrijke boksers meedoen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Nouchka Fontijn doet bij de dames overigens ook nog mee.

Enrico Lacruz (60kg) neemt het vanmiddag om 16.00 uur op tegen Lai-Che En uit Tapei en Peter Müllenberg gaat omstreek 23:14 uur vechten tegen Pouzbahan uit Iran. Lacruz won al in Baku van zijn tegenstander en overleeft deze ronde redelijk makkelijk. De Iraanse tegenstander van Mullenberg is echte beer. Pouzbahan staat namelijk eerste op de AIBA ranking (profs) en mocht daardoor meedoen aan de Olympische Spelen. Beide wedstrijden worden live uitgezonden door de NOS en zijn ook te volgen via de app van de NOS.

Orhan Delibas (links) en advocaat Ismet Ozkara (training)

Orhan Delibas (links) en advocaat Ismet Ozkara (training)


 


De beste prestatie van Nederland tijdens het boksen was een zilveren medaille voor Arnhemmer Orhan Delibas tijdens de Olympische Spelen van 1992. Tot 1992 (en daarna ook niet) haalde Nederland met het boksen een zilveren medaille. De Turkse Arnhemmer is sindsdien een fenomeen in Nederland en daarbuiten.

Volgens experts maken Mullenberg en Lacruz weinig kans op een medaille omdat de tegenstanders veel te sterk zijn tijdens de Spelen. Maar je weet het natuurlijk niet.

Overigens zijn de wedstrijden van vandaag voorrondewedstrjden om verder te gaan in het toernooi.




72 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights