CNN was nog live tijdens Gezi-rellen, maar gisteren ‘zagen’ ze geen 5 miljoen Turken

CNN was nog live tijdens Gezi-rellen, maar gisteren ‘zagen’ ze geen 5 miljoen Turken

Ook in de VS kwam het overduidelijk aan dat Turken massaal opkwamen tijdens de Yenikapi-demonstratie. 

Ondanks dat verschillende media (die er bij waren) het hadden over 5 miljoen demonstranten werd in de VS maar melding gedaan van ‘meer dan 1 miljoen demonstranten’. In Nederland had de NOS het eerst ook over een paar honderduizend bezoekers, later werd gelukkig wel bijgesteld naar een miljoen.


Verschillende grote persagency’s zoals Associated Press, Reuters en Wall Street Journal maakten melding van de enorme opkomst in Turkije. Je zou denken dat de CNN weer live zou uitzenden uit Istanbul.

Maar de CNN kwam toch wel met zeer opvallend nieuws of eigenlijk helemaal geen nieuws. Tijdens de Gezi-rellen was de CNN nog live aan het uitzenden, zonder reclameblokjes. Het nieuws over een paar honderd demonstranten werd destijds uitgezonden alsof heel Istanbul aan het demonstreren was tegen Erdogan.

Tijdens de demonstratie van zondagmiddag, waar miljoenen op afkwamen, was er geen CNN-verslaggever aanwezig. Kennelijk had het geen nieuwswaarde voor de CNN om te laten zien (aan de Amerikanen) dat de AK-partij samen met de linkse CHP en rechtse MHP demonstreerde. Terwijl het wel nieuwswaarde zou hebben als dit het geval zou zijn in Duitsland of Frankrijk.



Tags assigned to this article:
bahceliErdoganFetögulenkilicdarogluYenikapi

1 comment

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights