LIVEblog: Heel Nederland volgt Yuri van Gelder vanwege kort geding in Arnhem

LIVEblog: Heel Nederland volgt Yuri van Gelder vanwege kort geding in Arnhem

Yuri van Gelder probeert alsnog via de rechter deelname aan de ringenfinale in Rio af te dwingen, nadat hij uit Team NL werd gezet omdat hij ging stappen en alcohol had gedronken. Verschillende media uit Nederland en het buitenland volgen de zaak in Arnhem en zenden dit uit via een livestream of liveuitzending.


Update: LIVEblog vanuit rechtszaak in #yurigate 
Volg de LIVEblog verder via de LIVEblog van de NOS
Zie LIVEblog NOS 
of check de tweets van NOS verslaggever Michael de Smit die live verslag doet.

 

Update 12:43 
Er was een heel team om hem te begeleiden. Er is heel veel tijd en energie in hem gestoken om van de verleiding af te komen en om hem als topatleet te ontwikkelen. Vertrouwensbreuk is te groot

Update 12:38
Later verklaarde Van Gelder dat hij om 03:00 uur naar een nachtclub is geweest waar zijn vriendin ook was. Hij was ook iets later dan vijf uur in de ochtend pas in zijn kamer.

Update: 12:35
Hendriksen heeft van Gelder duidelijk gemaakt dat er mogelijk sancties gaan volgen. Van Gelder kwam met tegenstrijdige berichten over hoe laat hij terug was en hoeveel hij had gedronken. Binnen 48 uur is Van Gelder twee maal weggeweest zonder dat iemand dat wist. Zeker met zijn verslavingshistorie was dit onacceptabel. Eigen coach verklaarde dat hierdoor de maat vol was.

Update 12:27 uur
Yuri van Gelder appt met coach na overwinning. Zijn coach feliciteert hem, en maakt duidelijk dat hij niet moet drinken en voor 12 uur in de nacht binnen moet zijn. Yuri van Gelder appt terug dat hij al in de taxi is en 50 minuten later pas bij de Holland Heineken House is. Hierdoor zou Van Gelder pas rond 01:00 uur thuis zijn.
Van Gelder mist de training, en reageert niet op telefoontjes van zijn coach. En maakt pas later duidelijk dat hij de volgende ochtend niet komt training. Volgens anderen zou hij pas 15:00 uur in de middag uit zijn kamer geweest zijn.

Update 12:24 uur
Advocaat NOC-NSF verklaart dat het niet om een wurgcontract gaat zoals de advocaat van Van Gelder dat doet verklaren. Het contract is in samenwerking met de commissie voor atleten, de bond, en andere deskundigen samengesteld.

Update 12:21 uur
Volgens NOS journalist zou de advocaat van Van Gelder het volgende gezegd hebben: Advocaat Hellingman:”Van Gelder is gekidnapped en op vliegtuig gezet. Had nooit mogen gebeuren.”

Update 12:15 uur
Yuri van Gelder blijkt toch niet gedronken te hebben, volgens zijn uitspraak. Advocaat Hellingman maakte nog maar eens duidelijk dat sport niet alleen maar is voor frissse jongens en meisjes. “Argument over voorbeeldfunctie is weinig overtuigend. Sport is niet alleen meer voor frisse jongens en meisjes. De feesten in het Holland Heineken House zijn daar een voorbeeld van.”

Kort geding in Arnhem
Het kort geding wordt vrijdagochend/middag live uitgezonden via de NOS en andere zenders. De advocaat van Van Gelder (Hellingman) heeft zich goed voorbereid en viel de NOCNSF direct aan vanwege de uitspraken van NOCNSF. Hellingman is op dreef en maakte onder andere duidelijk dat van Gelder niet mochten wachten in Rio om in beroep te gaan. Er werd geen clementie getoond, en ook werd Van Gelder niet duidelijk gemaakt dat Van Gelder in beroep mocht gaan. ‘NOC-NSF handelt in strijd met de IOC-code of ethics.

Ook wordt duidelijk dat nergens staat aangegeven dat sporters geen alcohol mogen drinken, aldus de advocaat van Van Gelder.


 

ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.