Ondernemers en bewoners Hommelstraat begrijpen niets van verdwijnen parkeerplaatsen

Ondernemers en bewoners Hommelstraat begrijpen niets van verdwijnen parkeerplaatsen

De gemeente (afdeling Horeca) heeft eindelijk gereageerd op een brief van een buurtbewoner inzake het verlenen van een vergunning voor het terras van espressobar Tape. In april 2016 kreeg Tape een terrasvergunning en verdwenen twee parkeerplaatsen aan de hommelstraat.

Dit leidde tot veel onrust bij bezoekers van de straat en ondernemers, vooral omdat niemand op de hoogte was van het verdwijnen van de parkeerplaatsen. Politiek Arnhem heeft tot op de dag van vandaag ook niet gereageerd. ‘De gemeente reageert in een brief, die is verzonden naar een bewoner, dat er destijds geen bezwaar is ingediend voor deze aanvraag. De bezwaarperiode is ook inmiddels verlopen.’ aldus deze bewoner.

Ozkara Advocaten

(advertentie)

De gemeente heeft wel veel overleg gehad met Tape en niet met de andere ondernemers. Veel ondernemers in de straat wisten ook niets van de aanvraag. ‘We hadden tenminste een brief moeten ontvangen waarin de aanvraag zou staan van een terrasvergunning’, aldus een ondernemer. ‘Het is nu wel heel makkelijk om te verwijzen naar een bezwaar, terwijl niemand wist dat er een terrasvergunning verleend zou gaan worden. Er zijn meer bedrijven dan alleen Tape. Hoezo is dit geen willekeur?’

Opvallend is wel dat de ondernemer destijds handtekeningen heeft verzameld van bewoners en ondernemers die wel achter de plan stonden, terwijl geen enkele ondernemer in de omgeving tevreden is met het verdwijnen van bestaande parkeerplaatsen. De ondernemers in de straat gaan stappen ondernemen om de parkeerplaatsen weer terug te krijgen.


ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.