Bekendste kapper van Arnhem is een ware fenomeen in de stad

by AMS97531A123 | 18 augustus 2016 12:43

Koksal Alkan (52) is een begrip in Arnhem en omgeving. De Turkse kapper uit Kaman (Turkije) is nog steeds actief als een echte vakman. In meer dan 25 jaar heeft ‘kapper Koksal’ ¬†ongeveer 150.000 haren geknipt (schatting) van Arnhemmers en anderen. Volgens velen is hij dan ook de Galatasaray of Real Madrid onder de kappers.

Begrip in Arnhem en omgeving
Koksal is sinds zijn komst naar Nederland een begrip geworden in Arnhem en omgeving. Als een van de eerste Turkse kappers opende hij een zaak in de jaren negentig in Arnhem en is hij anno 2016 nog steeds een graag geziene gast. Toen hij nog geen zaak had was hij al een fenomeen doordat hij overal en nergens vrienden knipte die wisten dat hij heel goed was in zijn vak. Hoewel Koksal zelf altijd heel bescheiden is weten zijn klanten en vrienden wel beter.

(advertentie)[1]

(advertentie)

In Turkije kennen ze Koksal ook heel goed. Voor zijn komst naar Arnhem leerde Koksal zijn vak kennen in een exlusieve hairsalon in Ankara. Hij was daar onder andere verantwoordelijk voor het kapsel van veel Turkse beroemdheden. Koksal is eigenlijk meer dan alleen een kapper.

Sociale kant van de kapper
Koksal heeft ook een sociale kant. De Arnhemmer is altijd overal van op de hoogte en probeert zijn steentje bij te dragen aan de samenleving. Hij kent al zijn klanten persoonlijk en heeft door de jaren heen hele familie’s zien opgroeien. In meer dan 25 jaar heeft hij ook tientallen andere kappers de mogelijkheid gegeven om het vak te leren en ervaring op te doen. Veel kapsalons (en de eigenaren) in Arnhem en daarbuiten hebben dan ook veel te danken aan Kapsalon Koksal.
Endnotes:
  1. [Image]: http://www.ozkaraadvocaten.nl

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2016/08/18/bekendste-kapper-van-arnhem-is-een-ware-fenomeen-in-de-stad/