Arnhem hoort Orhan Delibas te eren door een straat naar hem te vernoemen

Arnhem hoort Orhan Delibas te eren door een straat naar hem te vernoemen

In Schiedam wil PvdA-raadslid, Peter Groeneweg, dat straten op het nieuwe sportpark vernoemd worden naar sporters uit de stad.

(advertentie)

(advertentie)

Olympisch succes Nouchka Fontijn
De lokale PvdA pleit daarvoor in Schiedam vanwege het olympische succes van de Schiedamse boksster Nouchka Fontijn in Rio. Inmiddels is het idee ook al voorgelegd aan het college van burgemeesters en wethouders in Schiedam.

Enige zilveren boksmedaille bij de mannen
Gezien de ontwikkelingen in Schiedam is Arnhem zeker ook aan de beurt als stad om aansprekende sportieve prestatie te vereeuwigen. Arnhemmer Orhan Delibas heeft als enige bokser ooit in Nederland zilver behaald tijdens het olympische bokstoernooi in Barcelona. De Nederlandse Turk uit Arnhem deed dit al in 1992. Voor zover bekend heeft het college van burgemeester en wethouders in Arnhem (nog) geen plannen om een plein of straat te vernoemen naar Orhan Delibas.
130 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights