Burgemeester Aboutaleb ‘in problemen’ na toestemming voor terreurmars in Rotterdam

Burgemeester Aboutaleb ‘in problemen’ na toestemming voor terreurmars in Rotterdam

PvdA-burgemeester Aboutaleb uit Rotterdam heeft nu echt een probleem, nadat hij weer toestemming verleende aan een protestmars dat als steun diende voor de verboden terroristische organisatie PKK en haar leider Abdullah Ocalan.

Iedereen heeft recht op een demonstratie, maar
De schrijver van de brief maakt in een open brief duidelijk dat iedereen recht heeft op een demonstratie in Nederland. Dit recht zou ook vastgelegd zijn in artikel 9 van de grondwet. ”Simpel gezegd, mag iedereen demonstreren waar hij of zij voor wil demonstreren, zolang men maar geen andere wetten of regels overtreedt’.”

(advertentie)

(advertentie)

Terreurmars in Rotterdam
De brief is verschenen op DutchTurks.nl en de burgemeester van Rotterdam wordt gevraagd waarom hij zo ‘vreemd’ omgaat met verzoeken voor het houden van demonstraties als het gaat om terroristische organisaties.  ”De PKK pleegt onophoudelijk terreuraanslagen in Turkije, waar het dood en verderf zaait en Koerdische én Turkse gezinnen door heel Turkije tot doelwit en slachtoffer maakt. Het schetst daarom mijn verbazing dat u zich zo fel verzet tegen de ene terreurbeweging (ISIS) en toestaat dat sympathisanten van de andere terreurbeweging (PKK) met herkenbare symbolen van de terreurgroep tot twee keer toe in een maand tijd een optocht mogen houden in uw stad.”

Hamas, IS, NAZI, en PKK-vlaggen zijn verboden
De vraag is dan ook hoe Aboutaleb hier onderuit gaat komen om zijn toestemming voor deze PKK-mars te verklaren. Als het in Rotterdam tijdens demonstraties verboden is om Hamas, Nazi, of IS-vlagen te dragen, waarom mogen demonstranten dan wel PKK-vlaggen dragen? Eerder was er namelijk ook veel ophef toen deze PKK-sympathisanten demonstreerden in Rotterdam.

Het is wachten op een reactie van burgemeester Aboutaleb. Lees de open brief helemaal op DutchTurks.nl ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.