Politiespeurhond vindt 1,3 miljoen euro aan papiergeld in auto

Politiespeurhond vindt 1,3 miljoen euro aan papiergeld in auto

De politie in Amsterdam heeft na twee maanden recherchewerk onlangs twee mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van de handel in harddrugs en witwassen. Alle drie de personen zouden afkomstig zijn uit Albanie. (foto: politie Amsterdam). Dit werd bekend gemaakt in een persbericht.

1,3 miljoen euro cashgeld
De politie vond in totaal voor ongeveer 520.000 euro aan cocaine, 1,3 miljoen euro aan cashgeld en een vuurwapen. Het cashgeld werd gevonden dankzij inzet van een speciaal getrainde politiehond die papiergeld kan ruiken.

(advertentie)

(advertentie)

Doodnormale Saab met verborgen ruimte
Vrijdag werd een 32-jarige man aangehouden die in een doodnormale Saab reed. De Albanees werd aangehouden aan de Borneolaan in Amsterdam waar later ook 1,3 miljoen euro in gevonden werd. In een woning aan de Albert Metzhof trof de politie 13 kilo cocaine aan, een boksbeugel, twee messen en ook nog eens 40.000 euro aan cashgeld. De twee personen in de woning van 36 en 20 jaar werden ook aangehouden. De man probeerde in eerste instante nog wel via een achterdeur te ontkomen met de drugs die hij bij zich had.

FO(Forensische Opsporing) vond het geld in de auto pas na lang onderzoeken. 1,3 miljoen euro aan cashgeld was verstopt in een verborgen ruimte onder het reservewiel in de kofferbak.

Bron: HaberAmsterdam




Tags assigned to this article:
Amsterdamcashgelddrugspolitiehondspeurwerk

7 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights