VIDEO Promofilmpje over Arnhem is prachtig maar ook helaas te ‘wit’

VIDEO Promofilmpje over Arnhem is prachtig maar ook helaas te ‘wit’

Studio Halfvol maakte onlangs in samenwerking met Omroep Gelderland en MediaManagers een prachtig filmpje over Arnhem en de bezienswaardigheden die Arnhem heeft. 

(advertentie)

(advertentie)

Veelzijdig Arnhem prachtig samengevat
In het filmpje wordt de stad net als Istanbul, New York of Tokyo gefilmd vanuit verschillende hoeken en mooie plaatsen. Het filmpje laat duidelijk zien hoe mooi Arnhem is. Arnhem werd mooi in kaart gebracht en velen waren ook trots op Arnhem en het filmpje natuurlijk.

Filmpje is te wit
Het filmpje heeft helaas ook een mindere kant. Er is totaal geen aandacht voor multicultureel Arnhem. Als je de beelden ziet lijkt het wel alsof Turken, Marokkanen, Surinamers of Bosniers in Arnhem geen festivals organiseren in de stad. Ook zijn er amper gekleurde Arnhemmers te zien in het filmpje. Dit zal natuurlijk gewoon toeval zijn, omdat we racisme niet herkennen in Arnhem. Oordeelt u zelf:
ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.