Verbod op Halal slachten voor bekende slager uit Arnhem

by AMS97531A123 | 10 september 2016 13:20

Alles leek normaal te gaan, zo vlak voor het offerfeest. Het veranderde zodra de slager een telefoontje ontving en niet meer Halal mocht slachten.

De NVWA staat voor de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Zo vlak voor het offerfeest krijgt Slachterij New Atlas uit Arnhem een verbod op het onverdoofd slachten. Dit terwijl het slachthuis altijd een vergunning heeft gehad voor het onverdoofd(ook wel Halal slachten genoemd) te mogen slachten.




Offerfeest
Een dergelijke keuze in een periode van het offerfeest kan niemand op dit moment verklaren. Slachterij New Atlas laat via haar social meedia weten dat er juridische stappen ondernomen zijn. Op 12 september staat het bedrijf met haar advocaat klaar om hun verhaal te verdedigen.

Wie volgt
Het blijft niet alleen bij deze slager, op dit moment hebben meerdere slagers het verbod ontvangen en zijn hier woedend over. Volgens Slachterij New Atlas heft ook de bekende Halal slager uit Els genaamd Tuna Slachterij & Vleeswaren Elst dit verbod ook gekregen. Buiten de twee Gelderse slagers heeft ook Slachthuis Twente V.o.F uit Hengelo volgens New Atlas dit verbod ook opgelegd gekregen.



Source URL: https://haberarnhem.nl/2016/09/10/verbod-op-halal-slachten-voor-bekende-slager-uit-arnhem/