Beelden nieuwe Imam Dierense moskee tijdens eerste feest

Beelden nieuwe Imam Dierense moskee tijdens eerste feest

De moskee in Dieren viert feest met nieuwe imam.

Veel mensen kennen dit feest als het ‘slachtfeest’, terwijl het gaat om het ‘offerfeest’. De voorbereidingen van dit feest wordt ver van te voren gestart. De mannen gaan op pad om een te offeren dier uit te gaan kiezen en gaan in onderhandeling om het te kopen. Tijdens de eerste feestdag vindt het vroege Bayram-gebed plaats.De imam opent deze dag met een speech, vervolgens het gebed en als laatst,  zoals op de foto’s te zien, een onderlinge felicitatie. Na deze ronde is het offerfeest officieel gestart.
Volle bak
Het gebedsruimte van de moskee in Dieren kon de drukte maar net aan. Een gigantische opkomst van jong en oud, bekende en minder bekende namen stonden elkaar vandaag een heel fijn feest te wensen. Het gebed vond plaats onder begeleiding van de ‘nieuwe’ imam Aydin Yener. Hij zal de komende jaren in dienst zijn voor de Selimiye moskee in Dieren.
ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.