Enorme opkomst tijdens feestgebed in Arnhemse Türkiyem moskee

Enorme opkomst tijdens feestgebed in Arnhemse Türkiyem moskee

Maandag begon het offerfeest ook voor Arnhemmers na het feestgebed dat massaal werd verricht door de aanwezigen. Onder de aanwezige gasten waren ook veel bekenden.

Het bestuur van de moskee stond in de vroege uren al paraat om de gasten welkom te heten en een fijne feestdag toe te wensen. Volgens officiele bronnen werd er ook in totaal voor € 5130,- aan donaties ontvangen.

(advertentie)

(advertentie)

Rond 06:30 uur verzamelden de eerste bezoekers zich al voor het ochtendgebed, het feestgebed (bayram namazi) zou pas rond 07:50 uur plaatsvinden. Dit weerhield veel Arnhemmers er niet van om naar de moskee te komen alvorens er feest gevierd zou worden.

De Türkiyem moskee in de Arnhemse wijk Presikhaaf was hierdoor ook veel drukker dan normaal. Drie keer per jaar zijn alle moskeeen in Arnhem bomvol vanwege de twee feestdagen en een belangrijke Islamitische avond waarbij men samenkomt.

Hoeveel Arnhemmers de moskee in Presikhaaf hebben bezocht is niet bekend! Verschillende bronnen maakten melding van 2000 Arnhemmers die op het feestgebed afkwamen.


ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.