VIDEO Politieagenten pakken met veel geweld Turks-Nederlandse journalist op in Zaandam ondanks perskaart

VIDEO Politieagenten pakken met veel geweld Turks-Nederlandse journalist op in Zaandam ondanks perskaart

De Turks-Nederlandse journalist Fatih Ozyar was net terug van vakantie (werk) en kreeg melding van de gebeurtenissen in de wijk Poelenburg in Zaandam. Heel Nederland kent de wijk nu vanwege de vlogs van ‘straatterrorist’ Ismail Ilgun en zijn ┬ávrienden. Om onduidelijke redenen wordt steeds melding gemaakt van Turkse jongeren, terwijl meerdere etniciteiten steeds betrokken zijn bij verschillende gebeurtenissen.

Ondanks perskaart opgepakt
De Turks-Nederlandse Ozyar werkt voor verschillende Turkse kranten om nieuws vanuit Europa en Nederland te publiceren. (Blanke journalisten schrijven natuurlijk dat het om een regeringsgezinde kranten gaat om zijn arrestatie zo ‘goed te praten’.) Hij woonde 200 meter van de plek af waar jongeren uit de wijk werden opgepakt vanwege verschillende redenen. Volgens en verklaring via facebook rende Fatih Ozyar naar de locatie om het een en ander op te nemen. Het had namelijk nieuwswaarde. Maar hij wist natuurlijk niet dat alleen blanke journalisten recht hebben op persvrijheid.

(advertentie)

Gedwud en getrokken
Precies op dat moment werd er aan hem geduwd en getrokken met de mededeling door een agent dat hij is staande gehouden, ondanks dat Fatih Ozyar vertelde dat hij journalist was en filmde op openbaar terrein. Fatih Ozyar mocht zijn werk dus niet doen, en moest 15 uur lang in een Nederlandse cel. Volgens de politie was niet bekend dat het om een journalist gaat, maar indien dat wel het geval was moeten ook journalisten zich houden aan de aanwijzingen van de politie. ‘Volgens de politieagent zou dit Nederland zijn en geen Turkije.’ Ozyar verbleef 15 uur in de cel, zonder dat hij maar iets te eten of te drinken kreeg.

Wat de regering in Nederland wil doen met deze actie is niet bekend. De aanval op Turken in Nederland is duidelijk begonnen. De vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid voor bloggers en journalisten zijn met deze actie ook ver te zoeken. Geen enkele politieke partij stelde ook vragen in de Tweede Kamer over Fatih Ozyar die werd opgepakt omdat hij zijn werk deed als journalist.Reacties2 comments

Write a comment
 1. Er is mail 15 september, 2016, 04:23

  1. Er geldt daar een “samenscholingsverbod”, daarom moet iedereen naar aanwijzingen van de agenten luisteren ongeacht etniciteit. Maar deze pro-tuigturk-schrijver meldt dat natuuurlijk effe niet.

  2. Die gast was zo dom om niet mee te werken en zijn perskaart te laten zien. Zo weten de agenten natuurlijk niet dat hij een journalist is. Dom dom dom.

  3. Vervolgens gaat die kale gabber lekker liegen op turkse media en huilie huilie doen. Eigen schuld, dikke bult.

  Zo zie je maar weer het niveau van de schrijver van dit artikel en de nep “journalist”

 2. DROS 15 september, 2016, 01:46

  De aanval op Turken geopend?? Wat een walglijk stuk! Die jongeren roepen zelf dat ze Turks zijn en dat ze alle ‘kaaskoppen’ dood gaan maken. Ze mishandelen onschuldige buurtbewoners, plegen vernielingen en hebben geen enkel respect voor de politie of de rechtstaat. Om deze etterbakken aan te pakken is een verordening van kracht waardoor agenten iedereen die hun aanwijzingen niet opvolgt kunnen arresteren. Dan moet die journalist niet gaan janken dat ie opgepakt wordt als ie bijdehand gaat doen tegen de politie. Daar kun je je jonge landgenoten uit Poelenburg voor bedanken!

Only registered users can comment.