VIDEO Politieagenten pakken met veel geweld Turks-Nederlandse journalist op in Zaandam ondanks perskaart

VIDEO Politieagenten pakken met veel geweld Turks-Nederlandse journalist op in Zaandam ondanks perskaart

De Turks-Nederlandse journalist Fatih Ozyar was net terug van vakantie (werk) en kreeg melding van de gebeurtenissen in de wijk Poelenburg in Zaandam. Heel Nederland kent de wijk nu vanwege de vlogs van ‘straatterrorist’ Ismail Ilgun en zijn  vrienden. Om onduidelijke redenen wordt steeds melding gemaakt van Turkse jongeren, terwijl meerdere etniciteiten steeds betrokken zijn bij verschillende gebeurtenissen.

Ondanks perskaart opgepakt
De Turks-Nederlandse Ozyar werkt voor verschillende Turkse kranten om nieuws vanuit Europa en Nederland te publiceren. (Blanke journalisten schrijven natuurlijk dat het om een regeringsgezinde kranten gaat om zijn arrestatie zo ‘goed te praten’.) Hij woonde 200 meter van de plek af waar jongeren uit de wijk werden opgepakt vanwege verschillende redenen. Volgens en verklaring via facebook rende Fatih Ozyar naar de locatie om het een en ander op te nemen. Het had namelijk nieuwswaarde. Maar hij wist natuurlijk niet dat alleen blanke journalisten recht hebben op persvrijheid.

(advertentie)

Gedwud en getrokken
Precies op dat moment werd er aan hem geduwd en getrokken met de mededeling door een agent dat hij is staande gehouden, ondanks dat Fatih Ozyar vertelde dat hij journalist was en filmde op openbaar terrein. Fatih Ozyar mocht zijn werk dus niet doen, en moest 15 uur lang in een Nederlandse cel. Volgens de politie was niet bekend dat het om een journalist gaat, maar indien dat wel het geval was moeten ook journalisten zich houden aan de aanwijzingen van de politie. ‘Volgens de politieagent zou dit Nederland zijn en geen Turkije.’ Ozyar verbleef 15 uur in de cel, zonder dat hij maar iets te eten of te drinken kreeg.

Wat de regering in Nederland wil doen met deze actie is niet bekend. De aanval op Turken in Nederland is duidelijk begonnen. De vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid voor bloggers en journalisten zijn met deze actie ook ver te zoeken. Geen enkele politieke partij stelde ook vragen in de Tweede Kamer over Fatih Ozyar die werd opgepakt omdat hij zijn werk deed als journalist.





2 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights