VIDEO Turken gefeliciteerd! Jullie hebben nu de wisselbeker

VIDEO Turken gefeliciteerd! Jullie hebben nu de wisselbeker

Yahia Yousfi feliciteert de Turken met het ontvangen van hun wisselbeker!

Yahia Yousfi, bekend van FunX, spreekt over de Turken en de beker die ze hebben gewonnen, ‘Wisselbeker der schande’. Yousfi neemt de kijker mee terug in de tijd. Hij vertelt eigenlijk iets heel kritisch op een toch wel grappige manier en verduidelijkt het ‘zoom/focus’ probleeem van de maatschappij.

Geschiedenis vanaf jaren ’70
Hij zegt: “Mijn geschiedenis rijkt maar terug tot in de jaren ’70, toen kregen de Molukkers de beker. Iets met een trein en een kaping. De Molukkers kregen alle negatieve aandacht en wilden er vanaf. Op dat moment kwamen ze met het idee om er een wisselbeker van te maken. Wie ‘m kreeg? De Surinamers, die hadden de beker tot in de jaren ’90 en droegen t over aan de Antillianen.




‘Kutmarokkanen
Begin 2000 introduceerde Rob Oudkerk het woord ‘KutMarokkaan’ en vanaf dat moment hadden de Marokkanen de wisselbeker der schande. Vanaf dat moment ging het alleen nog maar over de Marokkanen, waarop Job Cohen aangaf dat het wel onze Marokkanen zijn. Dit ging dag in dag uit 11 maanden lang door. 1 maand in het jaar ging het over Sinterklaas en zwarte piet. In die maand waren alle mensen met een tintje aan de beurt. Vanaf januari werd de beker weer netjes aan de Marokkanen geven en ging het weer ‘gewoon’ verder.

15 juli 2016 wisselbeker naar Turken
Vanaf de dag van de mislukte couppoging hebben de Turkse-Nederlanders de beker ontvangen. Zelfs als een Marokkaan in Amsterdam zes man in elkaar sloeg, zegt de media dat het een Turk was. Yousfi sluit zijn verhaal af met de volgende woorden. Ik voel me niet meer bekeken, nee nee wat een rust. Wie de volgende is die de beker moet hebben? Ik denk de Chinezen.





1 comment

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights