“De Erdogan van de Lage Landen” Jesse Klaver tegen Wilders:

“De Erdogan van de Lage Landen” Jesse Klaver tegen Wilders:

De partijvoorzitter van Groen Links, Jesse Klaver, gaat naar de interruptiemicrofoon om Geert Wilders aan te spreken.

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen is er veel besproken. De partijvoorzitters hebben hun mening en partijstandpunten kunnen toelichten. Tijdens het verhaal van Geert Wilders onderbrak Jesse Klaver hem door gebruik te maken van zijn interruptierecht.




Wilders de nieuwe Erdogan
Jesse Klaver gaat in op de uitspraken van Geert Wilders en vergelijkt hem met een politicus uit Turkije die de laatste periode nogal vaak in de spotlights staat. Klaver stelt de vraag: “Wat verschilt u eigenlijk van Erdogan in al uw plannen voor de rechtsstaat.” Waarin Wilders, niet naar Klaver kijkend, kort antwoord met de woorden “In alles. In alles.” Waarop Klaver verder gaat met zijn vergelijkingen.

Wilders & Erdogan
Klaver gaat nog verder in zijn verhaal over Erdogan en Wilders. Hierin benoemt hij onder andere dat Wilders rechters wil kunnen ontslaan omdat ze lid zijn van D66. Hij gaat verder met het voorbeeld dat Wilders schooldirecteuren wil kunnen ontslaan, om dat ze iets lelijks hebben gezegd. Klaver vergelijkt Geert Wilders hierin met de president van Turkije Recep Tayyip Erdogan.

"Meneer Wilders, u bent de Erdogan van de Lage Landen."

Waarom Wilders meer op Erdogan lijkt dan je zou denken. Bekijk de reactie van Jesse op het verhaal van Wilders tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.

Geplaatst door Jesse Klaver op woensdag 21 september 2016





208 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights