Moslims PvdA in Tweede Kamer stemmen tegen anti-Islam motie CDA

Moslims PvdA in Tweede Kamer stemmen tegen anti-Islam motie CDA

De Kamerleden van de PvdA in de Tweede Kamer stemden gisteren tegen het voorstel van het CDA om financiering van imam’s van Turkije door Diyanet onmogelijk te maken. Dit is best bijzonder, gezien de houding van de partij richting Nederlandse Turken en Turkije. Ondanks dat we niet precies weten waarom deze Kamerleden nu opeens wel pro-Diyanet hebben gestemd, verdienen ze wel een pluimpje.

(advertentie)

(advertentie)

Motie CDA is onuitvoerbaar
Hoewel de motie onuitvoerbaar is, omdat het CDA hier alleen moslims mee wil pesten, lijkt de minder slimme Christelijke kiezer serieus te geloven dat hiermee de salarissen van de imams niet meer betaald gaat worden vanuit Turkije. De Turkse Ministerie van Geloofszaken stuurt al decenia lang imams naar de hele wereld als daar een verzoek voor is vanuit een lokale gemeenschap.

banner-lub-1

Turken steunen massaal goede doelen met giften
Alle Turken hebben door de jaren heen in Nederland giften gegeven om moskeegebouwen te financieren of projecten mogelijk te maken. Wekelijks worden donaties gedaan door moslims tijdens vrijdaggebeden of andere gelegenheden om lokale goede doelen te steunen. Hierdoor zijn deze organisaties van Diyanet en andere Islamitische organisaties in Nederland alles behalve afhankelijk van deze anti-islam motie van het CDA.

Kardinalen en Bisschoppen?
En mocht het zo ver komen dat imams niet meer welkom zijn in Nederland. Dan zijn allerlei kardinalen en bisschoppen vanuit de hele wereld die komen werken in Nederlandse kerken ook niet meer welkom. Zo dom zullen ze wel niet zijn bij het CDA.
ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.