VIDEO Als Turk nog steeds stemmen op CDA’ers?

VIDEO Als Turk nog steeds stemmen op CDA’ers?

CDA, Christen Unie en SGP zorgen voor problemen bij Turkse moslims.

De drie christelijke partijen, CDA, CU en SGP hebben samen een motie ingediend. Met het indienen van deze motie wordt ervoor gepleit geen imams naar Nederland te halen die vanuit de Turkse staat worden betaald.

CDA moskeebezoeken
In het filmpje geeft Selçuk Öztürk van de nu al bekende partij DENK uitleg hoe de CDA’ers aan hun stemmen komen. Hij benoemt dat tegen de verkiezingen de mensen van het CDA weer te zien zijn in moskeeën om zo hun stemmen te kunnen krijgen. De vraag is nu: Wat gaan de mensen met een islamitische geloofsovertuiging hebben en lid zijn van het CDA nu doen? De ingediende motie:
motie-cda-cu-sgp-diyanet-imam-hoca-moskee
DENK analyseert
De partij uit de Tweede Kamer DENK analyseert de moties met de selectie: verrechtsing, verruwing en verharding. Ze maken een selectie van drie moties en gaan van motie 3 tot en met 1, waarin motie 1 over het ‘CDA probleem’ gaat. Doordat deze motie is aangenomen krijgt het een staartje voor de moskeeën die verbonden zijn aan Diyanet. Raadslid uit Roermond met Turkse roots heeft dit op zijn social media geplaatst en heeft hier redelijke discussies moeten voeren.

Hieronder het bericht wat is geplaatst door Selçuk Öztürk, partijgenoot van onder andere Tunahan Kuzu, Farid Azarkan en Sylvana Simons.

De verrechtsing, verharding en verruwing komen helaas ook terug in moties die worden ingediend. En het is niet alleen de PVV van Geert Wilders die hier aan meewerkt. Kijk zelf naar de top 3 van de meest rechtse, harde en ruwe moties van vandaag.

Geplaatst door DENK op dinsdag 27 september 2016ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.