‘Naam Steenstraat moet aangepast worden in Istanbul- of Kabulstraat

‘Naam Steenstraat moet aangepast worden in Istanbul- of Kabulstraat

De Steenstraat in hartje Arnhem is niet meer de Steenstraat van 50 jaar geleden toen het zelfs nog terug te vinden was in het bordspel Monopoly. Veel winkels van Nederlanders zijn er niet meer, op een paar bekende na zoals OLB, Kruidvat en Smits Electronica.
Nieuwe eigenaren winkels
De winkels zijn door de jaren geen getransformeerd van Nederlandse eigenaren, in Turkse of Afghaanse Arnhemmers die een totaal andere bedrijfsvoering hanteren. Natuurlijk zijn het allemaal hardwerkende burgers die ook netjes hun belasting betalen. De Nederlandse winkels vormen allang geen meerderheid meer in de Steenstraat. Dit is natuurlijk geen ramp omdat er nu veel Afghaanse telefoonzaken en Turkse kapsalons hiervoor in de plaats zijn gekomen waar ook veel behoefte voor is. De Arnhemmer shopt nu ook anders dan vijftig jaar geleden.

(advertentie)

(advertentie)

Dankzij illegale vergunningen van de gemeente zijn er meer horeca-gelegenheden in het gebied dan is toegestaan volgens de bestemmingsplan. Maar voor kapsalons en kapperszaken is dit niet het geval. De Steenstraat en bijvoorbeeld de Spijkerlaan zitten hierdoor vol met barbers en kapsalons omdat iedereen denkt dat hij een beetje kan knippen. Maar hier ging deze blog eigenlijk niet over.

Leuker en aantrekkelijker voor Arnhem
Het zou leuker voor de stad zijn en bijzonder aantrekkelijk voor de Steenstraat als het een  nieuwe naam krijgt dat meer heeft met de doelgroep dan vijftig jaar geleden. De nieuwe Nederlanders aan de Steenstraat hebben natuurlijk bijna allemaal een Oosterse achtergrond, waar je marketingtechnisch gezien meer uit kunt halen. Istanbulstraat zou Arnhem veel beter op de kaart zetten dan Steenstraat.


Reacties4 comments

Write a comment
 1. Dafne Clees 5 oktober, 2016, 09:02

  Wat een domme blog zeg…

 2. Chris Klomp 3 oktober, 2016, 06:53

  Hulde voor Ishan, goed gesproken.

 3. Ihsan 1 oktober, 2016, 20:30

  Als je in Istanbul wilt wonen verhuis je toch lekker daar heen. De steenstraat heet al duizend jaar zo en gaat niet veranderen voor een paar stinkende kebabzaken. Kappers en kebabzaken zijn een schande voor ons volk, niet iets om trots op te zijn. Smerig dieronvriendelijk ongezond vet eten en goedkoop slecht geknipt…. Investeer eens in het onderwijs van jezelf en je kinderen. Dit artikel staat vol met grammaticale fouten. Er zijn ook Turkse ondernemers om trots op te zijn, bakkers, lunchrooms, restaurants, specialiteits zaken, supermarkten… En even serieus, een “Kaboel” straat. ??? Waarom zou je een winkelstraat willen vernoemen naar een stad waar vrouwen niet veilig over straat kunnen en elke week aanslagen zijn? Denk je dat er nog 1 Nederlander naar die straat gaat om te winkelen? Als migrantenondernemers zich afvragen waarom ze nooit verder komen, dan komt het dus door deze mentaliteit. Pas je diensten aan aan je omgeving, we wonen niet in centraal-anatolie.
  Groet,

  een Nederturk.

 4. Cder 1 oktober, 2016, 11:21

  De Steenstraat moet steen straat blijven en al die buiten Landers daar verdrijven

Only registered users can comment.