Verse roomkaas van Monchou Zacht en Luchtig bevat ook varkensgelatine

Verse roomkaas van Monchou Zacht en Luchtig bevat ook varkensgelatine

Een bezorgde taartbakster stelde een vraag aan Friesland Campina over gelatine in de verse roomkaas van Monchou Zacht en Luchtig die vooral allerlei taarten wordt gebruikt. Via social media werd een print screen van de reactie van FrieslandCampina toegevoegd. Monchou producten worden door velen gebruikt voor tiramisu en allerlei taartsoorten.




Varkensgelatine in Monchou
De redactie van HaberArnhem ging uit op onderzoek en kwam er achter dat FrieslandCampina daadwerkelijk deze vraag kreeg over varkensgelatine in de roomkaas van Monchou. De consumentenservice van FrieslandCampina bevestigde dat de gelatine in Monchou Zacht en luchtig varkensgelatine is. ‘Alle andere producten van FrieslandCampina bevatten, wanneer hier gelatine is verwerkt, rundergelatine.’ aldus Marjolijn Smelt van FrieslandCampina.

(advertentie)

(advertentie)

Voor vegetariers betekent dit dat men helemaal geen Monchou kan gebruiken bij taarten waar gelatine in is verwerkt. Voor Moslims is dit ook het geval, omdat onduidelijk is (eigenlijk niet) of het gebruikte rundergelatine ‘Halal’ is. Moslims mogen geen varkensvlees eten, en ook geen vlees eten wat niet ‘Halal’ is. Veel moslims denken nog steeds dat rundergehakt of kip van een supermarkt standaard altijd ‘Halal’ is.
Let op: we maken geen onderscheid tussen Nederlandse, Chinese, Turkse of Arabische supermarkten. 






No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights