Justin Bieber bewijst dat Arnhem ongeschikt is voor grote concerten

by AMS97531A123 | 10 oktober 2016 08:31

Het concert van Justin Bieber, dat twee dagen lang duurde in het Gelredome, bewees maar weer eens hoe ongeschikt de hoofdstad van Gelderland is voor grote concerten van internationale A-zangers.

image

Ramp om Arnhem-Zuid te bereiken
Het was zaterdag en zondag, vooral in de avonduren een ramp om Arnhem-Zuid te bereiken. Bewoners klaagden massaal via social media omdat ze niet naar huis konden. Voor alle ophaalouders was het concert van Justin Bieber ook een ramp. Veel ouders moesten uren wachten omdat het verkeer maar niet doorreed of nergens terecht kon omdat de A325 overbezet was.

(advertentie)

(advertentie)

Geen promotie voor Arnhem
Het was geen promotiesucces voor de stad om al die duizenden fans van Justin en de ouders te ontvangen. Met te weinig verkeersregelaars en onduidelijke informatieborden had iedereen zelf maar bedacht wat goed was om de kinderen op te halen. Dit leidde tot levensgevaarlijke situaties omdat concertgangers massaal over autowegen en busbanen gingen lopen om de auto’s te bereiken. De auto’s waren weer namelijk massaal geparkeerd langs de A325; op groene tussenstroken en zelfs vluchtstroken. Zondag werden er wel wat maatregelen genomen door vluchtstroken af te zetten met politieauto’s en agenten.

Justen Bieber had een geslaagde week in Nederland en zal tevreden zijn met de omzet van twee dagen. Maar of Arnhem en de tijdelijke burgemeester tevreden moet zijn is nog maar de vraag. Het concert van Bieber liet zien hoe slecht het Gelredome en Arnhem-Zuid bereikbaar is met zo een evenement waar veel te veel mensen op af komen.


Source URL: https://haberarnhem.nl/2016/10/10/justin-bieber-bewijst-dat-arnhem-ongeschikt-is-voor-grote-concerten/