Christelijke SGP wil scoren en gaat Ezan verbieden in Nederland

Christelijke SGP wil scoren en gaat Ezan verbieden in Nederland

Kees van der Staaij heeft mogelijk thee gedronken met zijn extreem-rechtse landgenoot in de Tweede Kamer. Het laatste voorstel van de SGP, waar vrouwen niets te zeggen hebben, is om het oproep tot gebed in moskeeen te verbieden.


Van der Staaij is van mening dat een gebedsoproep een vreemd element is in Nederland. De christelijke kerkgeluiden horen bij het Europese Cultuur om aandacht te trekken of om alarm te slaan, vertelde hij aan Nieuwsuur. De SGP wordt amper serieus genomen in Nederland en dus koos het ervoor om net zoals sommige nazi-partijen om moslims aan te vallen vanwege hun geloof. Anders krijg je geen aandacht, hebben ze kennelijk gedacht.

Enkele zorgwekkende uitspraken van Van der Staaij waren ‘Het is ook nog in het Arabisch’ en ‘Hoort dit nog wel thuis in ons land’. Met andere woorden, moslim horen dus niet thuis in dit land. Want het is ‘ons’ land, aldus de extreem-rechtse christen van de SGP.

(advertentie)

(advertentie)

De imam van de Mevlana Moskee in Rotterdam (Bunyamin Yildiz) toonde een beetje begrip voor de reactie van de leider van de SGP omdat we in Nederland leven. ‘De Ezan (gebedsoproep) is nu ook onderdeel van cultuur in Nederland. Dat moeten we ook beseffen.’

Van der Staaij ging nog verl verder dan leiders die we kennen uit oorlogstijden. Hij kwam met een misselijkmakende vergelijking ‘Vluchtelingen horen tijdens gebedsoproep nu ook strijdkreten zoals ‘Allahu Akbar’, waar anderen ┬áin hun familie juist door zijn omgekomen. Alsof er uberhaupt een verband is en alle moskeeen in Nederland elke dag op straat oproepen tot gebed.

Said Bouharra van de Raad van Marokkaanse moskeeen was woedend en maakte dit ook kenbaar in krachtige taal: ‘Walgelijke verband/relatie. Het is beschamend om te insunueren dat ‘Allahu Akbar’ zou oproepen tot terrorisme.


ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.