Erdogan reageert humorvol: Hoezo Turkije mag Mosul (Irak) niet binnenvallen?

Erdogan reageert humorvol: Hoezo Turkije mag Mosul (Irak) niet binnenvallen?

De Turkse president Erdogan reageerde tijdens een toespraak van de ‘International Istanbul Law Congress’ op uitspraken van de premier van Irak en anderen die het nogal vreemd vonden dat Turkije Mosul ging binnenvallen. Voor de leken onder ons: In Mosul wonen veel Turkmenen en Arabieren. En tot de val van het Ottomaanse Rijk was het gewoon Turks grondgebied.


Erdogan met veel humor
Erdogan deed zijn uitspraken nu met iets meer humor dan voorheen. Want wat de man ook doet, hij wordt toch door Nederlandse en Belgische media neergezet als een agressieve dictator. De Turkse president maakte op een cynische manier duidelijk hoe Turkije denkt over het binnenvallen van de Iraakse stad Mosul.

Hoezo zouden wij Mosul niet mogen binnenvallen?
‘Wat zeggen ze? Turkije mag Mosul niet binnenvallen. Hallo, hoezo zouden wij Mosul niet mogen binnenvallen? Turkije heeft een grens van 350 km en we krijgen steeds bedreigingen vanuit deze grens. We hebben een grens van 911 km met Syrie en 350 km met Irak. Diegenen die niets te maken hebben met Irak, mogen Irak zomaar binnenvallen. Hun excuus hiervoor is dat Bagdad hun heeft aangegeven dat ze welkom zijn.’

Cadeauwinkel

Had Saddam Hussein ook uitgenodigd om binnen te vallen?
Erdogan vervolgde verder: ‘Waarom hebben jullie niet eerder ook ‘nee’ gezegd tegen diegenen die Irak waren binnengevallen? Zo is het toch? Heeft Saddam veertien, vijftien jaar geleden ook uitgenodigd om binnen te vallen? Maar ze zijn toch binnengevallen?


ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.