Turkse wethouder PvdA stapt op na ‘verschil van inzicht’ met fractie

Turkse wethouder PvdA stapt op na ‘verschil van inzicht’ met fractie

De Turkse-Nederlandse wethouder van de PvdA in Nijmegen Turgay Tankir (Economische Zaken) stapt per direct op als wethouder van de PvdA in Nijmegen. Volgens de wethouder is er een ‘verschil van inzicht’ tussen hem en de PvdA-fractie over het dossier Werk en Inkomen.


6,5 jaar wethouder in Nijmegen
Turgay Tankir was 6,5 jaar lang wethouder voor de PvdA in Nijmegen. Het is opvallend dat hij 1,5 jaar voor de verkiezingen opeens opstapt als wethouder. Mogelijk werd hij intern niet meer gesteund door zijn eigen fractie, waardoor hij eieren voor zijn geld koos. Hij is niet de enige PvdA-politicus die opeens opstapt bij de PvdA en zich daarna aansluit bij Denk. Of de ex-wethouder van Nijmegen dat ook gaat doen is niet bekend.

(advertentie)

(advertentie)

PvdA betreurt afscheid
‘De fractie van de PvdA betreurt het dat deze verschillen tot dit besluit hebben moeten leiden. De fractie van de PvdA werd in het voorjaar overvallen door de plotselinge bezuinigingen op de bijzondere bijstand en na de zomer bleken de tekorten op de bijstandsuitkering veel hoger dan wij voor de zomer te horen hadden gekregen.’, aldus de PvdA-fractie in Nijmegen.
No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights