Olie in Mosul: Waar waren al die landen toen Turkije vluchtelingen opnam?

Olie in Mosul: Waar waren al die landen toen Turkije vluchtelingen opnam?

De Turkse president Erdogan legde nog maar eens haarfijn uit hoe het allemaal gaat in Irak. Recep Tayyip Erdogan vond het maar raar dat landen nu opeens vooraan staan als het gaat om de olie van de stad Mosul in Irak. Mosul is niet gered of landen staan al in de rij om te ‘helpen’.


Vluchtelingen vs Olie
‘Landen die geen verantwoordelijkheid willen dragen door geen vluchtelingen op te nemen staan nu vooraan als het gaat om de olie van Mosul.’, aldus Erdogan. De uitspraken van de Turkse president zijn nogal hard maar wel duidelijk. Turkije heeft 3 miljoen vluchtelingen uit Syrie opgenomen, zonder dat het steun kreeg van andere grote landen. De Turkijedeal is zelfs niet eens uitgevoerd. Om dan helemaal niet te beginnen over de 6 miljard die Turkije zou krijgen.
Cadeauwinkel

Al die landen die geen of een paar vluchtelingen wilden opnemen staan nu vooraan als het gaat om belangen in de Iraakse stad Mosul. Heel toevallig is Mosul ook enorm olierijk, en ook nog heel toevallig heeft Irak al 63 landen (inclusief soldaten) welkom heeft geheten, maar moeilijk doet over een Turkse bijdrage. Erdogan maakt nog maar eens duidelijk hoe hypocriet sommige landen zijn, als het gaat om verschillende belangen in de regio.


Reacties


Tags assigned to this article:
abadiDaeshErdoganISolie mosulTurkse president

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.