Niet alleen Asscher, ook Hamit Karakuş (PvdA) heeft wat uit te leggen

Niet alleen Asscher, ook Hamit Karakuş (PvdA) heeft wat uit te leggen

Hamit Karakuş belooft niks goeds als volksvertegenwoordiger

Afgelopen zondag zat Hamit Karakuş, oud PvdA-wethouder in Rotterdam, bij het televisieprogramma Buitenhof. Karakuş werd in het programma aangekondigd als kandidaat-Kamerlid voor de PvdA. Toen het ging over het integratiestandpunt van deze partij zei hij dat de PvdA vanwege haar daden ‘wat uit te leggen heeft aan Turkse Nederlanders’.

Deze kritiek is natuurlijk ongeloofwaardig uit zijn mond, omdat Hamit Karakuş in zijn actieve PvdA-loopbaan al die jaren toekeek en zweeg over datzelfde PvdA-integratiebeleid. Hamit Karakuş heeft dus zélf wat uit te leggen aan Turkse Nederlanders.


Want waar was Karakuş toen onze Turks-Nederlandse jongeren door PvdA-Minister Lodewijk Asscher werden neergezet als IS-aanhanger, doordat deze Minister willens en wetens een nep onderzoek over deze jongeren naar buiten bracht? PvdA’er Karakuş zweeg en keek toe.

Waar was Karakuş toen de Turks-Nederlandse Kamerleden Selçuk Öztürk en Tunahan Kuzu uit de PvdA werden gezet omdat zij wél kritiek hadden op dit onderzoek en deze PvdA-Minister? PvdA’er Karakuş zweeg en keek toe.

Waar was Karakuş toen de Turks-Nederlandse voorzitter in
een deelgemeente in Karakuş’ zijn stad Rotterdam, Seyit Yeyden, vanwege een slecht uitgevoerd Bing-onderzoek genoodzaakt was om zijn voorzitterschap op te geven, terwijl later met een rechtszaak bleek dat dit onderzoek niet deugde? PvdA’er Karakuş zweeg en keek toe.

Waar was Karakuş toen PvdA-Minister Asscher voorstelde om zonder enig bewijs of reden Turks-Nederlandse organisaties te laten volgen en onderzoeken door de overheidsdiensten? PvdA’er Karakuş zweeg en keek toe.

Waar was Karakuş toen moskee-internaten in Rotterdam onder vuur kwamen te liggen en er op PvdA-bestuurders druk werd uitgeoefend om deze internaten te sluiten en af te treden? PvdA’er Karakuş zweeg en keek toe, en liet daarmee de kinderen in deze internaten in onzekerheid en stond toe dat bestuurders moesten aftreden.

(advertentie)

(advertentie)

Waar was Karakuş, die als locoburgemeester een van de machtigste mensen in Rotterdam was, toen Marco Pastors van de rechts-xenofobe partij Leefbaar Rotterdam superambtenaar werd in Rotterdam? U weet wel, de man die aan burgemeester Aboutaleb vroeg om zijn Nederlandse paspoort in te leveren omdat Aboutaleb van Marokkaanse komaf is. PvdA’er Karakuş zweeg en keek toe.

Waar was Karakuş toen premier Rutte ‘pleur op’ zei tegen onze Turks-Nederlandse jongeren die in zijn eigen stad Rotterdam, (soms te fel) hun woede uitten over de coup in Turkije? Dit keer zweeg hij niet. PvdA’er Karakuş schreef zelfs een column waarin hij zei: ‘Rutte heeft het grootste gelijk van de wereld’. En dat terwijl Karakuş later meeliep met de vlaggenparade op de Erasmusbrug: Karakuş is een man met een dubbel gezicht.

Hamit Karakuş zwijgt en kijkt toe terwijl Turkse Nederlanders door andere politici worden beschadigd. Hamit Karakuş belooft niks goeds als volksvertegenwoordiger.


ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.