VS geeft Turken gelijk: Wereld is Turkije dankbaar

VS geeft Turken gelijk: Wereld is Turkije dankbaar

De Amerikaanse minister van Defensie, Ashton Carter, heeft Turkije gelijk gegeven dat het zich inzet voor de eigen veiligheid tegen gevaar uit Irak en Syrië.Dat zei Carter vrijdag in Ankara.

Turkije voert (buitenlandse) militaire operaties uit om de regio te zuiveren van terroristen. De Amerikaanse minister bedankte Turkije en steunt de maatregelen die het land neemt om zijn grenzen te beschermen. “De wereld is Turkije dankbaar wegens zijn steun aan het Vrije Syrische leger (FSA) [door westerse media ‘Syrische rebellen’ genoemd] die daarmee de Syrische Dabiq van Daesh heeft gered.”

(advertentie)

(advertentie)

Carter gaf ook aan dat de Verenigde Staten graag ziet dat Turkije meedoet in de strijd tegen Daesh. “We hebben wel meningsverschillen over de manier waarop, maar zijn het in principe, om tegen alle soort terreur te strijden, wel eens met elkaar.”

Lees meer via TurkseMedia.nl Reacties


Tags assigned to this article:
aanval turkijeDaeshErdoganIrakISmosulTurkije

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.