Celil Aldemir belangrijk voor Elsweide in strijd om kampioenschap

Celil Aldemir belangrijk voor Elsweide in strijd om kampioenschap

Celil Aldemir (Elsweide 4) was afgelopen zondag de grote man tegen RKHVV in de uitwedstrijd in Huissen. Het weer was prachtig (10 graden) tijdens RKHVV 6 – Elsweide 4. Voor beide teams was het een belangrijk duel. Elsweide had problemen met de selectie vanwege afwezigheid van belangrijke spelers; Galip Aydemir was druk bezig met de braderie van de moskee, Hasan Uzun had nog steeds last van een blessure en spits Bahadir Arabaci was ook niet beschikbaar.

(advertentie)

(advertentie)

Sterk spelende Celil Aldemir
Het elftal met sterspelers als Hakan Koprulu, Mesut Tasci en Mustafa Unguc deed het vrij aardig in Huissen. De 0-1 kwam op naam van een sterk spelende Celil Aydemir. Elsweide counterde vrij snel met de snelle Lutfi die het de verdediging van RKHVV moeilijk maakte. Na een kwartier voetballen schoot Lutfi zelfs hoog over, voor een lege doel.

Drie counters, drie doelpunten
Na twintig minuten voetballen kreeg RKHVV een vrije trap die uitstekend werd gered door doelman Huseyin Koprulu. Weer werd een snelle counter gebruikt om uit te komen. Superspits Lutfi rende vanaf eigen veld alleen af op de doelman en maakte prima af, waardoor het 0-2 stond. De 0-3 kwam na een discutabel moment toen Lutfi een lange bal kreeg die hij weer afgaf aan Celil Aldemir, die vrij makkelijk kon intikken. De scheidsrechter liet de wedstrijd gewoon doorgaan en was niet van mening dat de positie buitenspel was. Voor de rust raakte Hakan ‘Beer’ Koprulu zelfs nog geblesseerd en mocht hij gaan douchen.


Weinig spektakel in tweede helft
Na de rust had de scheidsrechter zelf geen hoop meer op een overwinning van RKHVV. In een onderonsje met een speler van RKHVV reageerde hij dat het vandaag echt ‘overwinningweer’ is, maar ‘dat hij denkt dat dit niet meer gaat lukken’. Even leek het erop dat de scheidsrechter het mis zou hebben toen RKHVV vrij snel de 1-3 maakte na een defensieve fout van linksback Ercan Karaaslan. De overwinning kwam daarna niet meer in gevaar, vanwege een goed spelende Mesut Tasci en Muhammet Karaman. De twee ‘oude rotten’ hielden het achterin potdicht, ondanks afwezigheid van Hakan Koprulu.

Strijd om kampioenschap gaat door
Elsweide staat nu derde met 14 punten uit 7 wedstrijden. Koploper Bataven 6 heeft 18 punten uit 6 wedstrijden. Veluwezoom staat tweede met 16 punten uit 7 wedstrijden.
Zie foto’s van RKHVV 5 – Elsweide 4No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights