Coffeeshop-oorlog in Amsterdam maakt sluiting shop makkelijker na beschieting

Coffeeshop-oorlog in Amsterdam maakt sluiting shop makkelijker na beschieting

Iedereen draait er een beetje omheen, of wil het niet benoemen. In Amsterdam is het nu toch duidelijk dat er een coffeeshop-oorlog gaande is. Een groep van ‘onbekenden’ schiet regelmatig op coffeeshops waardoor deze shops direct (tijdelijk) moeten sluiten van de burgemeester. Wat voor achtergrond deze coffeeshophouders hebben is ook niet bekend gemaakt.

(advertentie)

(advertentie)

Al zes wietzaken beschoten
In Amsterdam zijn dit jaar al zeker zes wietzaken beschoten door onbekenden. Afgelopen week sloot de gemeente Amsterdam nog een coffeeshop aan de Overtoom na een schietpartij. Vijf coffeeshops namen woensdagavond al maatregelen door ook ’s nachts voor beveiliging te zorgen, om beschietingen te voorkomen. Een beveiliger meldde het volgende aan AT5‘Als de coffeeshops niet meteen worden gesloten, dan zal het minder aantrekkelijk zijn voor de dader om de coffeeshops te beschieten. Ik denk dat de burgemeester het op dit moment aantrekkelijk maakt om de coffeeshops te laten beschieten.’


De coffeeshops in Amsterdam hebben dus een probleem omdat ze vrij weinig kunnen doen aan ‘onbekenden’ die ’s nachts een coffeeshop beschieten. Bij een beschieting moet een shop vaak direct dicht, of voor onbepaalde tijd dicht.

Het vreemde is ook dat Amsterdam Albert Heijn-filialen niet sluit wanneer er plofkraak heeft plaatsgevonden. Dan is de veiligheid van de buurtbewoner opeens geen issue. Het is dus spannend voor de coffeeshophouders die hun vergunning niet willen kwijtraken.




No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights