Giel Beelen geblokt in antidiscriminatiefilm na ‘apengrappen’ over Sylvana Simons

Giel Beelen geblokt in antidiscriminatiefilm na ‘apengrappen’ over Sylvana Simons

Regisseur Krijn van Noordwijk vindt dat Giel Beelen niet meer past in het filmpje dat hij heeft gemaakt voor de campagne Zet een streep door discriminatie. Op zijn facebook-pagina deelde hij een nieuwe versie waarop het hoofd van radio dj geblokt is. 

(advertentie)

(advertentie)

Nare ‘grap’ over donkere mensen
Giel Beelen ging te ver door een ‘nare’ grap te maken over Sylvana Simons en donkere mensen in Nederland. Dit schreef de regisseur ook in een open brief aan minister van Binnenlandse Zaken Plasterk. In zijn ochtendshow liet Beelen vrijdag als hint apengeluiden horen voor een onderwerp dat door luisteraars moest worden geraden. Vlak daarna zei hij: “Rustig Sylvana”, een verwijzing naar een als racistisch bekritiseerde opmerking van Johan Derksen in het tv-programma Voetbal Inside.


Excuus van Giel Beelen
Na heel veel kritiek en woede moest Giel Beelen wel een stap terug doen en zijn excuus aanbieden. Of hij het meende is natuurlijk nog maar de vraag. “Smakeloos, valt niet goed te praten. Excuses aan mensen die daar een rotweekend door hebben gehad, Sylvana in het bijzonder. Wat zij allemaal wel niet heeft te verduren. Ik zei het in een ‘split second’, maar het was smakeloos”.


ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.