Als Erdogan een dictator zou zijn, zouden alle oppositie-leiders vast zitten

Als Erdogan een dictator zou zijn, zouden alle oppositie-leiders vast zitten

Het beeld dat telkens weer wordt neergezet dat de Turkse president een dictator is, is pertinent onjuist. Om ‘onduidelijke redenen’ hebben ze bij de NOS, Telegraaf en PowNed steeds de behoefte om een gekozen Turkse leider van een grote natie weg te zetten als dictator.
‘Lange Turk’ heeft natuurlijk veel macht
Natuurlijk heeft deze ‘lange Turk’ veel macht in Turkije. Natuurlijk heeft hij ook veel te zeggen in het land waar hij veel heeft gedaan voor de gewone ‘Ali’ en ‘Fatma’. Hij is ook niet gekozen tot conciërge van een lage school in een Turkse stad, hij is de president van Turkije.

Ondanks dat alles (nog) niet helemaal op z’n Hollands is, zijn de Turken op heel gebieden ook veel verder dan Nederland. Koning Willem-Alexander heeft ook veel macht in Nederland. En premier Rutte draait ook al jaren, en komt zijn beloften niet na. Maar toch blijft hij aan de macht, omdat (een deel) van het volk hem steunt. Er is niemand die deze twee mensen een dictator noemt?

(advertentie)

(advertentie)

Simpele uitleg: Erdogan is geen dictator
Met een simpele uitleg kunnen we duidelijk maken dat Erdogan alles kan zijn, behalve een dictator. Als Erdogan een dictator zou zijn, net als in andere landen; Dan zouden er geen oppositie-leiders bestaan die alles over hem zouden kunnen zeggen? Turkije kent veel partijen die anti-AK-partij of anti-Erdogan zijn, toch blijven ze bestaan! Turkije kent ook nog steeds veel kranten die anti-Erdogan of anti-AK-partij zijn en toch blijven ze bestaan? De kranten die zijn afgesloten hadden banden met terreurorganisaties of steunden deze openlijk. (dat mag in Nederland ook niet!!)

Zolang je terreur (PKK) niet steunt of verheerlijkt mag je alles roepen in Turkije. Het beeld dat in Nederland heerst over Turkije wordt alleen maar negatiever door onzinnieuws van PowNed, NOS, of de Telegraaf. Je zou je als Nederlander een keer moeten afvragen hoe het zou zijn als de PvdA of CDA steun zouden betuigen aan IS, NVU, RAF of IRA???


ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.