Turkije ligt niet wakker van kritiek op arrestaties politici die openlijk terrorisme steunen

Turkije ligt niet wakker van kritiek op arrestaties politici die openlijk terrorisme steunen

Turkije maakte maar weer eens duidelijk dat het niet wakker ligt van alle kritiek naar aanleiding van arrestaties van volksvertegenwoordigers van de pro-Koerdische HDP. Onder de gearresteerden zijn twee leiders van de oppositiepartij: Selahattin Demirtas en en Figen Yuksekdag. 


Pro-Koerdische HDP heeft banden met terreurbewegingen
De partij heeft aantoonbaar banden met de verboden terreurorganisatie HDP. Èn sinds dat parlementsleden in Turkije niet meer onschendbaar zijn, kunnen ze gearresteerd worden als ze zich niet aan wetgeving houden. De HDP is niet de enige oppositiepartij in Turkije. Bij de Nationalisten en de Sociaal Democraten is er niemand opgepakt.

Schandalige opmerking van Asscher
PvdA-minister Asscher komt zelfs met schandalige opmerkingen over Turkije: “In een democratie is het arresteren van politieke tegenstanders een heel ongezond teken van de staat van die democratie, dus dat is niet normaal”, zegt vicepremier Lodewijk Asscher. Turkije moet de beginselen van de rechtstaat respecteren, vindt hij. Alsof deze politici zomaar zijn opgepakt!

(advertentie)

(advertentie)

Turkije ligt niet wakker van kritiek EU
Turkije ligt niet wakker van kritiek van Europa en de VS. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu maakte duidelijk waarom de pro-Koerdische parlementsleden zijn opgepakt en gaf aan dat niemand boven de wet staat in Turkije. Hij vindt ook dat de Europese Unie niet het recht heeft om Turkije “de les te lezen over de superioriteit van de rechtsstaat en de democratie”.




No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights