Voormalige Coberco-terrein is verkocht aan ontwikkelaar van woningen

Voormalige Coberco-terrein is verkocht aan ontwikkelaar van woningen

Gisteren maakten Koninklijke FrieslandCampina N.V. en BPD bekend dat ze overeenstemming hebben bereikt over de verkoop van het voormalige Coberco-terrein. Daarmee wordt de eerste stap gezet naar de ontwikkeling van een nieuwe stedelijke hotspot aan de Rijnkade in Arnhem waarbij de historische karakteristieke gebouwen behouden blijven.




‘De Melkfabriek’
Op het terrein van de voormalige zuivelfabriek Coberco komt een nieuwe stadsgebied waar wonen en werken samenkomen en waarvan de historische betekenis behouden blijft. oor de herontwikkeling heeft het College van B&W van Arnhem een ambitiedocument vastgesteld met uitgangspunten, kaders, ambities en randvoorwaarden. Het plan van gebiedsontwikkelaar BPD is tijdens de selectie als beste uit de bus gekomen. De karakteristieke historische fabrieksgebouwen van Coberco worden in dit plan het multifunctionele hart van de wijk, dat de naam de ‘De Melkfabriek’ draagt.

Veel Arnhemmers werkten bij Coberco
Veel Arnhemmers werkten jarenlang bij Coberco alvorens het dicht ging en eerder was overgenomen door Campina. Hierdoor is de locatie nogal nostalgisch voor velen. Wat voor woningen er gaan komen is nog niet helemaal bekend.

(advertentie)

(advertentie)



No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights