Op 30 november is er een referendum in Arnhem waar velen niets van afweten

Op 30 november is er een referendum in Arnhem waar velen niets van afweten

De gemeente is er net als HaberArnhem ook achter gekomen dat het referendum van 30 november nog onbekend is bij veel Arnhemmers. Op de projectontwikkelaar, fractievoorzitters, ‘bio-mensen’ en de bobo’s in de stad weten inwoners amper waar het referendum over gaat. Om de inwoners te informeren komt de gemeente nu met een speciale pagina om alle vragen over het referendum Stadsblokken-Meinerswijk te beantwoorden.

(advertentie)

(advertentie)

Referendum op 30 november gaat over?
Het referendum op 30 november gaat over veranderingen en vernieuwingen in het gebied Stadsblokken-Meinerswijk. Het gaat dan voornamelijk om de overkant van de rijnkade waar men in samenspraak met bewoners later zal bepalen wat voor soort woningen er gaan komen. De vervallen haven kan bijvoorbeeld een levendige plek midden in de stad worden als Arnhemmers voor stemmen op 30 november.

Kleinschalige bebouwing met heel veel natuur
De tegenstanders doen hun best om te laten overkomen alsof 100% van alle natuur- en recreatiegebied volgebouwd gaat worden met beton. Vanwege een afspraak met de gemeente en burgers is zelfs afgesproken (gebiedsvisie 2012) dat kleinschalige bebouwing van nog geen 1% noodzakelijk is om de burgers in Arnhem niet te laten opdraaien voor de kosten. Arnhem krijgt hierdoor het grootste uiterwaardenpark van Europa.

Mocht je meer informatie willen en zelf ook kunnen lezen; Kijk dan op een speciale referendumpagina van de gemeente.

Hieronder treft u een filmpje aan van bekende Arnhemmers die voor het referendum zijn:

ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.