Veel Arnhemse boksers tijdens NK boksen in Rotterdam

by AMS97531A123 | 9 november 2016 11:51

Arnhem wordt meer en meer op de agenda gezet als boksstad. De stad heeft nog steeds als enige Nederlandse stad een bokser in huis die zilver heeft behaald tijdens de Olympische Spelen van Barcelona. Arnhemmer Orhan Delibas[1] draagt deze titel nog steeds met trots.

(advertentie)

(advertentie)

NK Boksen in Rotterdam
Zaterdag en zondag zal in topsportcentrum het NK plaatsvinden. Om 12 uur worden de boksers gewogen en om 14.00 uur beginnen de wedstrijden. Arnhem levert ook bokstalenten die meedoen aan het NK. Zo zal Dirk van Viersen[2] van Boxing By Kasap[3] in de finale (B-klasse, 69kg) het gaan opnemen tegen Jawed Bouziam van RBV van ’t hof.


Arnhemse boksers zijn titelkandidaten
Volgens boksexpert zijn de Arnhemse boksers zeker kandidaat voor de titel. Stevan Djokic van Muscular Arnhem (A-klase, 75KG) speelt in de halve finale tegen Vladislav Jashkul van Mesasport. Martin Foru van de Boksacademie (81KG, A-klasse) zal ook een halve finale wedstrijd spelen tegen Remco Hofstede van Boksschook Teus de Kruyf.

Hendrik van der Vaart [4](69KG, A-Klasse) van Boxing By Kasap speelt zondag in de finale tegen Carlo Klouwen van Boks en Sportvereniging Assen. Bij de dames zal Essja Achouti van Boksacademie Arnhem het opnemen in de finale tegen de winnaar van 12 november (Ricardo/Bosman).


boksbond

Endnotes:
  1. Orhan Delibas: http://haberarnhem.nl/arnhem-hoort-orhan-delibas-te-eren-door-een-straat-naar-hem-te-vernoemen/
  2. irk van Viersen: http://haberarnhem.nl/arnhemse-boksers-presteren-uitmuntend-tijdens-internationale-bokstoernooi/
  3. Boxing By Kasap: http://haberarnhem.nl/sayit-yanik-richt-boxing-by-kasap-op/
  4. Hendrik van der Vaart : http://haberarnhem.nl/arnhemmers-van-der-vaart-en-tadlaoui-bokskampioen-noord-nederland/

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2016/11/09/veel-arnhemse-boksers-tijdens-nk-boksen-in-rotterdam/