Arnhemse jongeren komen bij elkaar in de moskee om samen te koken

by AMS97531A123 | 11 november 2016 14:45

Op 7 december komen verschillende Arnhemse jongeren op een wel hele speciale locatie bijeen om samen te koken. Er is dan namelijk een kookactiviteit bij de Aya Sofya moskee in Klarendal. De aanwezigen kunnen dan samen met elkaar koken. Samed Ecevit[1] maakte dit bekend door hier een post te delen via social media. ”Jongeren van de Willem 1 en de moskee komen zo bij elkaar en gaan samen met elkaar koken en in gesprek.”




Veel meer in een moskee dan alleen bidden
Na het eten is er ook gelegenheid om andere dingen te doen zoals een potje poolen in de kantine van de moskee. Ecevit geeft verder het volgende aan: ”We hebben gekozen voor de Ayasofya moskee omdat de moskee naast het bidden in de moskee ook andere activiteiten organiseert, waaronder uitvaartdiensten, sociaal- maatschappelijk religieuze dienstverlening en een taalcursus.”

cooking-026

Jongeren koken met elkaar
Als jij hier ook bij wilt zijn of ken je iemand die hier bij wil zijn? Meld hem of haar dan even aan. Het kost maar € 3,-. Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar jasper@willemeen.nl of te bellen met 026-4426021.

Ecevit is een bekende in Arnhem. Eerder kwam de Arnhemmer al in de publiciteit met een project waarbij Turkse jongeren[2] in gesprek gingen met ouderen in een verzorgingshuis. Andere organisaties kunnen zich ook melden als zij een interessante locatie hebben waar verschillende jongeren samen kunnen komen om te koken.

(advertentie)[3]

(advertentie)

Endnotes:
  1. Samed Ecevit: https://haberarnhem.nl/turkse-jongeren-uit-arnhem-bezoeken-eenzame-nederlandse-ouderen/
  2. Turkse jongeren: https://haberarnhem.nl/turkse-jongeren-uit-arnhem-bezoeken-eenzame-nederlandse-ouderen/
  3. [Image]: https://www.facebook.com/oldebethpartycentrum/?fref=ts

Source URL: https://haberarnhem.nl/2016/11/11/arnhemse-jongeren-komen-bij-elkaar-in-de-moskee-om-samen-te-koken/