Irakees met 1 miljoen euro in Albert Heijn-tas vrijgesproken voor witwassen

Irakees met 1 miljoen euro in Albert Heijn-tas vrijgesproken voor witwassen

Een Irakees is maandag vrijgesproken voor witwassen van een miljoen euro die in zijn auto werd gevonden. De man werd door de politie ergens in 2015 aangehouden toen er in een Albert Heijn- en Dirk tas voor een miljoen euro aan biljetten werd gevonden. 

(advertentie)

(advertentie)

Geldkoerier maar dan anders
Strafrecht advocaat Feride Tosun maakte al op 28 oktober via social media bekend dat ze voor vrijspraak ¬†ging voor haar client. Dit lukte haar uiteindelijk ook. Volgens Tosun maakte haar client direct na zijn aanhouding al bekend dat hij koerier was voor ‘Hawala’ bankieren.

Hawala bankieren
Bij Hawala bankieren wordt contant geld vervoerd zonder daarbij gebruik te maken van banken. Er werd ook gebruik gemaakt van een token waardoor bleek dat het om Hawala bankieren ging. Volgens advocaat Feride Tosun was er geen sprake van het witwassen van het geld dat niet afkomstig was een misdrijf.

(advertentie)

(advertentie)

Vrijspraak na 33 dagen voorarrest
De Irakees kwam na 33 dagen voorarrest weer vrij. De Rechtbank in Zwolle had de client van advocaat Feride Tosun eerst veroordeeld voor 20 maanden gevangenisstraf waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Na een beroep bij het Gerechtshof werd de man vrijgesproken. Het geld is is wel in bewaring genomen voor de rechtmatige eigenaar. Wie de eigenaar is van een miljoen euro is niet bekend.

banner_sbmw_haberarnhemNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights