Erdogan-criticus Zihni Özdil staat zevende op de kandidatenlijst van GroenLinks

Erdogan-criticus Zihni Özdil staat zevende op de kandidatenlijst van GroenLinks

Opiniemaker en docent Zihni Özdil gaat meedoen aan de verkiezingen in maart 2017. De Nederlandse Turk staat op de zevende plaats van van de kandidatenlijst van GroenLinks. Ook GroenLinks heeft dus een ‘Turk’ op de lijst gezet niet niet pro-Turks is. 

Vreemde uitspraken over Turkije
Behalve zijn kennis en kunde valt Özdil op met zijn vreemde uitspraken over Turkije. Zo reageerde hij opvallend genoeg, na de Turkse coup, tijdens een radioprogramma dat ´er nog steeds een halve burgeroorlog is tegen Turkse Koerden´. Naar welke Turkse kanalen hij kijkt is wel weer duidelijk.

banner_sbmw_haberarnhem

Hoge plaats voor Özdil
Özdil is het meest in het oog springende nieuwe gezicht van op de lijst van GroenLinks, mits de de leden van GroenLinks dit gaan goedkeuren. Özdil is geen echte fan van de Turkse president Erdogan en maakt dit in bijna alle zijn optredens steeds bekend. Ondanks alle vrijheden, middelen en rechten voor minderheden in Turkije hoort Özdil tot de groep critici die moeite hebben met het beleid van Erdogan. Maar eerlijk is eerlijk, dit doet hij ook in Nederland richting de PvdA en VVD.

Özdil is een bekende Nederlander
Özdil kreeg landelijk bekendheid met zijn pamflet Nederland Mijn Vaderland. Hij wilde toen ´bewijzen´ dat staatsburgers met een etnische achtergrond nog steeds niet voor vol worden aangezien. Özdil legde ook uit dat de door de overheid gebruikte definitie ‘allochtoon’ vooral op onderscheid naar huidskleur is gebaseerd en niet op het functioneren in de samenleving. Dom is hij dus zeker niet! Zijn mening over Erdogan, de Turkse staat en minderheden in Turkije wordt niet door iedereen breed gedragen.

(advertentie)

(advertentie)

ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.