Turkse president Erdogan moet dreigementen nu een keer waar maken

Turkse president Erdogan moet dreigementen nu een keer waar maken

Gisteren nam het Europees Parlement een besluit om de onderhandelingen met Turkije over een eventuele toetreding tot de EU op te schorten.

banner_sbmw_haberarnhem

Huwelijk tussen Turkije en de EU
Een huwelijk tussen Turkije en de EU is onlangs een relatie van 57 jaar nog steeds niet gerealiseerd. Tal van andere landen die het economisch slechter hebben of ‘problemen’ hebben met minderheden zijn al reeds lid geworden van de EU. Maar als het op Turkije aankomt zijn er aanvullende en bizarre eisen om Turkije lid te maken van de EU. De eisen op het gebied van onder andere terrorisme zijn voor Turkse begrippen onacceptabel.

Erdogan heeft al vaker gedreigd
Erdogan dreigde gisteren weer met het openen van de grenzen zodat alle vluchtelingen die Turkije willen verlaten dat ook dan kunnen doen zonder dat ze worden tegengehouden. Turkije dreigt de laatste tijd alleen maar, en laat verschillende deadlines ook steeds verstrijken terwijl de dreigementen alleen invloed hebben in Turkije. Minister Koenders en anderen in Europa liggen hier niet meer wakker van.




Snelle onderhandelingen met de EU of het vrij reizen voor Turken in Europa is ook al van de baan. De deadline van 1 juli 2016 en de termijnen daarna zijn ook verstreken. Turken kunnen nog steeds niet zonder een visum naar Nederland of Belgie. De grenzen zouden dus eerder ook al open gaan.

Turken moeten net zo handelen als Nederland
De Turken moeten eigenlijk net zo nuchter en slim politiek bedrijven als de Nederlanders. Wel blijven communiceren op een vriendelijke manier met de EU en toch een deel van de grenzen minder bewaken zodat vluchtelingen massaal naar Europa kunnen. Schreeuwen en dreigen tijdens een live-toespraak heeft tegenwoordig geen zin meer en tast de geloofwaardigheid van Erdogan en Turkije aan.

(advertentie)

(advertentie)

Reacties



1 comment

Write a comment
  1. geert 28 november, 2016, 13:24

    muil houden
    groetjes daniƫl

Only registered users can comment.