DENK: PVV mogelijk lange arm van Verenigde Staten dankzij financiers

DENK: PVV mogelijk lange arm van Verenigde Staten dankzij financiers

Kamerlid Selçuk Öztürk komt woensdag met een ‘lange arm’ motie om buitenlandse financiering van Nederlandse politieke partijen tegen te houden. 

Op DutchTurks.nl werd vandaag ook het volgende hierover aangegeven: DENK baseert haar voorstel op verboden in andere landen en op een aanbeveling van de Raad van Ministers van de Raad van Europa. Om corruptie bij partijen en verkiezingscampagnes te voorkomen, moest volgens deze raad buitenlandse financiering aan banden worden gelegd.

(advertentie)

(advertentie)

PVV heeft lijntjes met VS
Öztürk verklaarde ook al aan DutchTurks.nl ”dat van de PVV bekend is dat er lijntjes zijn met financiers uit de VS. Zo is de PVV mogelijk een lange arm van buitenlandse belangengroepen. Ook bij het Oekraïne referendum was er mogelijk buitenlandse inmenging”.

Financien uit het buitenland
De motie van DENK is een opvallende omdat de Tweede Kamer niet altijd consequent is als het gaat om buitenlandse inmenging. Zo was het bijna voor alle partijen een probleem dat gebedshuizen financieel werden ondersteund door het buitenland. Het is nu dus de vraag of Nederlandse Kamerleden akkoord gaan met financiering van politiek partijen in Nederland door het buitenland.

banner_sbmw_haberarnhem

ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.