PvdA’er Selami Coskun stapt uit de fractie na winst Lodewijk Asscher

PvdA’er Selami Coskun stapt uit de fractie na winst Lodewijk Asscher

Het Roermondse raadslid Selami Coskun stapt uit de fractie van de partij van de Arbeid.

(advertentie)

(advertentie)

Winst Asscher zorgt voor vertrek
Vandaag, 9 december, is duidelijk geworden wie van de twee heren, Diederik Samson en Lodewiijk Asscher, de strijd als lijsttrekker heeft gewonnen. Asscher heeft met ruim 54 procent de lijsttrekkersverkiezing gewonnen van partijleider Diederik Samson.

Motivaction is de motivatie
Eind november eiste Coskun excuses van Asscher wegens zijn uitlating over het Motivactio-onderzoek. Om de uitlatingen op een onderzoek uit 2014. In het onderzoek kwam onder andere naar voren dat 83 procent van de Marokkaans-Nederlandse jongeren sympathie zou hebben voor de terroristische organisatie IS. Een onderzoek waar door veel gemiddelde burgers, ook wetenschappers, vraagtekens bij werd geplaatst bij de manier en de representativiteit van het onderzoek.
Eenmansfractie Selami Coskun
Selami heeft na de bekendmaking van de nieuwe lijsttrekker via verschillende kanalen laten weten dat hij zijn lidmaatschap bij de partij van de arbeid per direct stopzet. Hij stapt uit de fractie van de PvdA maar levert zijn zetel niet in en gaat zoals hij zelf zegt de ‘strijd’ verder voeren. Coskun kan op dit moment niet zeggen of hij de coalitie zal steunen of niet, volgens hem heeft dit nog tijd nodig. Of hij zich zal aansluiten bij de ‘nieuwe’ partij van Tunahan Kuzu, DENK, moet in de loop van de tijd duidelijk worden.

Selami Coskun schreef in zijn persbericht het volgende:

PERSBERICHT !!!!

“Met Lodewijk Asscher als partijleider kan ik geen PvdA’er zijn”

Vandaag verlaat ik na drie jaar met opgeheven hoofd de fractie van de PvdA in Roermond. Voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 heb ik de kiezer beloofd dat ik zal strijden voor eerlijk kansen.
Eerlijke kansen ongeacht etniciteit, geslacht, leeftijd, religie of op welke grond dan ook. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen heeft de Roermondse kiezer mij een belangrijke taak gegeven. Ik werd verkozen met meer voorkeursstemmen dan de lijsttrekker van de PvdA.

In hetzelfde najaar werd Nederland opgeschrikt met een onderzoek die Minister Asscher naar buiten bracht. Uit dat flutonderzoek kwam naar voren dat de 87 procent van de Turks- Nederlandse jongeren en 83 procent van de Marokkaans-Nederlandse jongeren sympathie zou hebben voor de terroristische organisatie IS.

Omdat ik het resultaat van dit onderzoek en de manier waarop Asscher hiermee omging niet kon accepteren, heb ik samen met veel jongeren actie gevoerd tegen Asscher. Na vervolgonderzoek werd duidelijk dat het onderzoek van Asscher niet deugde.

Vanaf het allereerste moment twijfelde ik aan de intentie van Asscher. Want wat zou het belang zijn van deze minister om dit onderzoek naar buiten te brengen, terwijl de directeur van de organisatie die het onderzoek uitvoerde met klem adviseerde om de resultaten niet naar buiten te brengen. Lodewijk Asscher die zichzelf graag presenteert als verbinder bleek na nadere gesprekken en persoonlijke ervaringen een schijnverbinder.

Ik heb geprobeerd om de leden van de PvdA het ware gezicht te laten zien van Asscher. De PvdA is immers gebaat bij een leider die een bijdrage kan leveren aan de sociale cohesie in Nederland. Een leider die Henk met Hassan kan verbinden. Een leider die van onderop voelt hoe neoliberalisme en xenofobie juist Hassan in de beklaagdenbank zet tegenover Henk. Lodewijk Asscher is niet die leider. Sterker nog. Lodewijk Asscher zal de kloof alleen maar vergroten.
Met ontsteltenis heb ik gezien dat de leden van de PvdA hebben gekozen voor Lodewijk Asscher als leider van de PvdA. Omdat ik er stellig van ben overtuigd dat ik mijn belofte richting de kiezer niet kan waarmaken met Asscher als leider van de PvdA, heb ik besloten om de fractie van de PvdA te verlaten. Met Asscher aan het roer kan ik niet werken aan eerlijke kansen omdat de daden van Asscher precies het tegenovergestelde zullen bewerkstelligen.

Resultaten uit het verleden zijn in dit geval wel een garantie voor de toekomst. De kloof in Nederland tussen verschillende groepen is na 4 jaar Asscher als vicepremier nog nooit zo groot geweest.
De komende weken zal ik me beraden hoe ik mijn strijd voort zal zetten. Wel zal ik als éénmansfractie blijven werken aan mijn belofte. De belofte om te blijven strijden voor eerlijke kansen!

Met Vriendelijke Groet,

Selami Coskun
(advertentie)

(advertentie)

ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.