NOS berichtgeving over Turkije: 82% negatief, 3% positief en 14% over sport

Als je met een bewering komt dat de NOS structureel negatief nieuws publiceert over Turkije dan moet je dat ook aantonen. Ook als het gaat om anti-Turkije NOS- ‘verslaggever’ Lucas Waagmeester moet je met een gedegen onderzoek komen om aan te tonen dat hij en sommige collega’s van hem bij de NOS bewust opdracht hebben gekregen om slecht nieuws over Turkije te publiceren. Als je dat niet kunt aantonen, dan moet je dat ook niet naar buiten brengen.




82% negatief nieuws over Turkije
Als HaberArnhem hebben wij onderzoek gedaan naar artikelen van de buitenlandredactie van de NOS over berichtgeving over Turkije. Van de laatste 34 artikelen over ‘Turkije’ valt op dat 82% ‘negatief nieuws’ is over Turkije. Je zou als Nederlander thuis bijna denken dat er niks goed gaat in dat land! Tenzij de NOS dit bewust zo wil overbrengen in de huiskamers.

(advertentie)

Maar 2,9% positief nieuws
Maar 2,9% van de artikelen over Turkije gaan over positieve gebeurtenissen in Turkije. Als je denkt dat dit toeval is, dan moet je even ook deze twee artikelen lezen om te begrijpen hoe de NOS publiceert over een noodtoestand in Frankrijk en in Turkije. Kijk vooral naar de verschillende termen die gebruikt worden over de Turkse president en de Franse.

14% van het nieuws uit ons onderzoek gaat over het Turkse elftal of een volleybalwedstrijd tegen Turkije, waar gelukkig beelden van zijn en dus de NOS genoodzaakt is om de feiten naar buiten te brengen. Het is dus onbegrijpelijk dat witte blanke journalisten bij de NOS elke keer negatief nieuws publiceren over Turkije.

(advertentie)



2.114 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights